Kritik Gelişme: Rusya tarihte ilk kez kripto para lisansı verdi! Dengeler değişiyor
Kritik Gelişme: Rusya tarihte ilk kez kripto para lisansı verdi! Dengeler değişiyor

Kritik Gelişme: Rusya tarihte ilk kez kripto para lisansı verdi! Dengeler değişiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya merkez bankası Perşembe günü yaptığı açıklamada, bir Blockchain platformu olan Atomyze Rusya’ya, dijital finansal varlıkları ihraç etme ve takas etme lisansı verdiğini açıkladı. Bu lisans Rusya’da ilk kez verilmiş oldu.

Eskiden yasaklanması isteniyordu

Merkez bankası daha önce finansal istikrara, vatandaşların refahına ve para politikası egemenliğine yönelik tehditleri öne sürerek kripto para ticareti ve madenciliğinin tamamen yasaklanmasını savunmuştu.

Ancak Başkan Vladimir Putin dengeli bir yaklaşım çağrısında bulunarak finans, ekonomi, dijital ve içişleri bakanlıkları, FSB güvenlik servisi ve merkez bankasından sektöre nasıl davranılacağına dair bir plan üzerinde çalışmalarını istedi.

Reuters tarafından ulaşılan bir belgeye göre, Rus yetkililer kripto para birimlerini düzenlemenin yolları üzerinde çalışıyor.

Merkez bankası yaptığı açıklamada, Atomyze’nin artık Rusya’da iş yapma yetkisine sahip olduğunu söyledi.

Atomyze, gerçek varlıkların sözde tokenizasyonu için Blocckhain teknolojilerini kullanıyor. Böylelikle bireysel yatırımcıların değerli metalleri satın almasına olanak tanıyor ve tüzel kişilerin bu metallerin büyük hacimlerini yönetmesine yardımcı olur.

Atomyze’nin yatırımcılarından ve nikel üreticisi Norilsk Nickel’in en büyük hissedarı olan Interros, “Atomyze, Rusya Merkez Bankası tarafından dijital finansal varlıkların yayıldığı bilgi sistemlerinin kaydına dahil edilen Rusya’daki ilk platform oldu.” dedi.

channelnewsasia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin