Hindistan, kripto kullanıcı sayısında Amerika’yı geride bırakıyor
Hindistan, kripto kullanıcı sayısında Amerika’yı geride bırakıyor

Kritik Gelişme: Dünyanın en büyük bankalarından biri kripto para hizmeti vermeye başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Morgan Stanley, Bitcoin’i yatırım yapılabilir bir varlık sınıfı olarak tanıyan bir not yayınladı. Wall Street yatırım bankası, kriptonun bir eşiğe ulaştığına inanıyor ve çeşitli yatırım portföyünde rol oynamasını tavsiye ediyor.

Çarşamba günü yayınlanan notta, bankanın yönetiminde 4 trilyon dolar olan varlık yönetimi birimi, Bitcoin’e yapılacak herhangi bir yatırımın spekülatif bir yatırım olduğunu kaydetti. Bununla birlikte, yatırımcılar kendilerini ilgili riskler konusunda eğitir ve temkinli davranırsa, Bitcoin onlara büyük çeşitlilik faydaları sağlayabilir.

Notun yazarları Lisa Shalett ve Denny Galindo, şöyle konuştu:

“Spekülatif yatırım fırsatlarının, çeşitlendirilmiş yatırım portföylerinde rol oynayabilecek yatırım yapılabilir varlık sınıfı düzeyine yükselmesi için hem arz hem de talep tarafında dönüşümsel ilerleme gerekiyor. Kripto para birimlerinin bu eşiğe ulaştığını düşünüyoruz.”

Banka, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan inançlarının arkasındaki kilit faktör olarak kriptoya son girişini kabul etti. Ek olarak, düzenleyiciler oyunlarını kriptolarla hızlandırıyor. Bu, derinleşen likidite ve artan sayıda kripto ürünü ile birleştiğinde, bölgeyi yatırımcılar için izlemeye değer kılıyor.

Banka, yatırımcıların sektöre dalmadan önce kriptoları incelemelerini tavsiye ediyor. Bitcoin hala spekülatif aşamada ve bu nedenle, “bazıları tespit edilmiş ve bazıları henüz ortaya çıkmamış” olmak üzere çeşitli risklerle karşı karşıya.

“İlk modellememiz, kripto para biriminin diğer varlıklarla olan düşük korelasyonunun çeşitlendirme faydalarını ve Sharpe oranı iyileştirmelerinin %2,5’ten büyük olmayan pozisyonlarla elde edilebileceğini öne sürüyor.”

CNBC tarafından yayınlanan ayrı bir raporda, Morgan Stanley’in ABD’deki varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin’e erişim sunan ilk büyük banka olmaya hazırlandığını ortaya koyuldu. CNBC’nin öğrendiğine göre banka, müşterilerine kriptoya erişim sağlayan üç fon başlatacak.

Kaynaklar yaptığı açıklamada, hareketin bankanın müşterilerinin çoğunun gelişen kripto endüstrisine erişim talep etmelerinden sonra geldiğini söyledi. Başlangıçta, ürün yalnızca bankanın elinde bulunan varlığı en az 2 milyon dolarolan müşterilere sunulacak. Bu tür müşterilerin “agresif bir risk toleransına” sahip olduğu düşünülüyor.

Yatırım firmaları için bankada en az 5 milyon dolara ihtiyaçları var. Ek olarak, hesapları en az altı aylık olmalı. Yatırımcılara notta önerildiği gibi, BTC riskini portföylerinin sadece %2,5’iyle sınırlayacak.

Morgan Stanley, fonlardan ikisi için Galaxy Digital ile ortaklık yapıyor. Üçüncüsü, bir varlık yöneticisi olan FS Investments ve bir Bitcoin şirketi olan NYDIG arasındaki bir ortak girişim olacak.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin