Bitcoin (BTC) direncin altında konsolidasyon aşamasına devam ediyor
Bitcoin (BTC) direncin altında konsolidasyon aşamasına devam ediyor

Kritik direnci aşamayan Bitcoin’de son yaşanan düşüşün 3 nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 19.570 dolara kadar yükseldikten sonra aniden %2,5’lik bir gerileme yaşadı.

Bitcoin fiyatı 15 Aralık’ta kısa bir süre 19.500 doların üzerine çıktı ve Binance’te 19.570 dolara kadar yükseldi. Bununla birlikte, BTC daha sonra üç saat içinde 19.050 dolara düştü.

Bitcoin, yaşadığı rallinin ivmesi ve negatif vadeli işlem piyasası fonlama oranları nedeniyle yaklaşık 19.600 dolara yükseldi. Ancak, balinaların satış baskısı nedeniyle Kasım ayından bu yana düştüğü aynı seviyeyi reddetti.

Bitcoin için bir ralli bekleniyordu

Teknik göstergeler Bitcoin’in 17.600 doların altına düşmesinin ardından BTC’nin aşırı satıldığını gösterdi.

4 saatlik mum grafiği, satış baskısının tükendiğini gösteren bir yükseliş sapması ve bir TD9 satın alma göstergesi gördü.

Bitcoin fiyatı hızla 18.000 doların üzerine çıktı ve 18.300 doları geçmeye devam etti. BTC daha sonra balina kümesinin kilit direnç seviyesini 18.800 dolara düşürerek ivmesini daha da artırdı.

Rölyef rallisi ile canlanan Bitcoin yükselmeye devam etti ve sonunda büyük borsalarda 19.570 dolara kadar yükseldi.

Negatif vadeli işlem fonlama oranları BTC’yi ateşledi

Binance Vadeli İşlemler ve diğer büyük platformlarda vadeli işlem fonlama oranları, Bitcoin 18.000 doların üzerine çıkmaya başladığında negatife döndü.

Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin fonlama oranı, alıcılardan daha fazla short odaklı satıcı olduğunda negatife döner. Bu, alıcı talebinin aniden yükselmesine neden olabilecek kısa bir sıkışma olasılığının artması anlamına gelir.

Bitcoin’in fonlama oranı nadiren negatife döndüğü için fonlama oranı kısa bir süre için negatif olsa da, agresif satışın bir göstergesiydi.

“Byzantine General” olarak bilinen bir trader, short odaklı satış yapanların ralli boyunca oldukça saldırgan davrandığına dikkat çekti. 19.300 doların üzerindeki bir hareket birçok short pozisyonunu sıkıştırdı.

Bitcoin 19.300 doları aşar aşmaz hızla 19.570 dolara yükseldi ve bu da büyük bir short odaklı daralma olduğunu gösteriyor.

Borsalar Bitcoin balinalarının geri döndüğüne işaret ediyor

Güçlü toparlanmaya rağmen, Bitcoin daha sonra balinalar kar elde ederken 19.500 doların üzerinde büyük bir satış gördü.

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, 15 Aralık’ta balina mevduatlarının borsalara yönelmesi nedeniyle pozisyonunu düşürdüğünü söyledi.

O zamandan beri, Bitcoin 19.100 doların altına düştü ve bir kez daha 19.400 dolarlık direnç alanı altında konsolide oldu.

Yakın vadede, Bitcoin’in anahtar seviyesi 18.800 dolarlık destek seviyesinin üzerinde kalmak. Bu seviyenin tutulması, BTC’yi tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru bir kez daha taşıyabilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin