Kritik Bitcoin göstergesi kırmızı alarm verdi
Kritik Bitcoin göstergesi kırmızı alarm verdi

Kırmızı alarm: Kritik Bitcoin göstergesi “tehlikeli” seviyeye yükseldi! Fiyata etkisi sert olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain verileri, Bitcoin’de açık pozisyonların “tehlikeli” derecede yüksek değerlere ulaştığını gösteriyor. Bu durum yakında bir kaldıraç düşüşü olabileceğinin işareti olarak görülüyor. Peki bu ne demek?

CryptoQuant tarafından paylaşılan gönderiye göre BTC açık pozisyonları, geçmişte toplu tasfiyelerin gerçekleştiği değerlere ulaştı.

Açık pozisyon nedir ve nasıl yorumlanır?

“Açık pozisyon”, türev borsalarda şu anda açık olan BTC vadeli işlem pozisyonlarının toplam miktarını ölçen bir göstergedir. Metrik, hem long hem de short pozisyonları hesaba katar.

Metriğin değeri düşük olduğunda, yatırımcıların şu anda fazla kaldıraç kullanmadığı anlamına gelir. Bu tür değerler genellikle Bitcoin fiyatında düşük oynaklıkla sonuçlanır.

Göstergenin yüksek değere ulaşması, vadeli işlem sözleşmesi kullanıcılarının şu anda yüksek miktarda kaldıraç kullandığını gösterir. Bu durum, büyük fiyat dalgalanmaları tasfiye sıkışıklığına neden olabileceğinden piyasada yüksek oynaklığa neden olabilir.

Geçen yıl BTC açık pozisyonlarındaki eğilimi gösteren grafiğe bakalım:

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin açık pozisyonlarının değeri son birkaç hafta içinde tırmanışa geçti.

Şu anki görünüm bize ne mesaj veriyor?

Göstergenin benzer şekilde yüksek değerler gösterdiği önceki zamanları grafikte görebilirsiniz. Bu değerlere ulaştıktan sonra bir noktada metriğin keskin bir düşüş yaşadığı görülüyor.

Açık pozisyonlardaki ani düşüş, o zamanlarda bir kaldıraç boşaltımı gerçekleştiğini ima ediyor. Böyle bir sıkışma, Bitcoin fiyatındaki bir dalgalanmaya yanıt olarak tasfiyeler bir araya geldiğinde gerçekleşiyor.

Grafikteki bu tür kaldıraç olayları sırasında, kriptonun fiyatı da onunla birlikte düştü. Bu, önceki tasfiyelerin çoğunlukla long pozisyonlar içerdiği anlamına gelir.

Açık pozisyon değerlerinin ima ettiği gibi, piyasa şu anda aşırı kaldıraçlı göründüğünden, yakın gelecekte benzer bir tasfiye olayının gerçekleşmesi olası.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin