Bitcoin ATH yaptı: Mega boğa koşusu başladı mı?
Bitcoin ATH yaptı: Mega boğa koşusu başladı mı?

Kritik balina metriği Bitcoin fiyatı için bu seviyelerin geldiğini söylüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin balinaları, yükselen fiyatlara rağmen birikim yapmayı bırakmıyor. Beş ay içinde ilk kez 62 bin dolara ulaşan BTC piyasanın yüzünü güldürdü. Önümüzdeki haftalarda daha fazla büyüme beklendiği için yatırımcılar, treni kaçırmak istemiyor.

Bitcoin balina sayısı artıyor, varlığa güven tırmanıyor

Şu anda piyasada az da olsa bir FOMO olduğu söylenebilir. Bu da BTC fiyatının yükselmesi için iyi. Fakat paranın çoğu halen balinalarda görünüyor. Bakiyelerinde 100 ila 1.000 BTC tutan bu adresler, toplam dolaşım arzının payını artırıyor ve veriler, 100 ila 1.000 BTC tutan balina adreslerinin sayısında bir artış olduğunu gösteriyor.

Santiment’in yakın tarihli bir raporu, bakiyelerinde 100 ila 1.000 BTC tutan adreslerin sayısının son beş hafta içinde arttığını gösterdi. Bildirilen 254 yeni adres, şu anda toplam BTC dolaşım arzının yaklaşık %21,3’ünü elinde tutan bu balina kategorisine katıldı.

254 yeni adres, bu balina sahiplerinin sayısında %1,9’luk bir artışı temsil ediyor. Ayrıca son haftalarda BTC yatırımcıları arasında daha fazla birikim hissiyatı olduğu anlaşılıyor. Dijital varlık tarihindeki en hızlı balina adresi büyümelerinden biri yaşandı ve satın alma baskısı artmaya devam ettikçe, 100 BTC’nin üzerinde tutanların daha da artması bekleniyor.

Raporda şu ifadeler yer alıyor:

“100 ila 1.000 BTC arasında tutan Bitcoin adreslerinin sayısı son beş hafta içinde önemli ölçüde arttı. Beş hafta öncesine kıyasla bu balina adreslerinden 254 tane daha var ve bu kısa sürede %1,9’luk kayda değer bir artış.”

Birikim hissinin artmasıyla BTC için yeni rekor kapıda görünüyor

Bitcoin yatırımcılarında görülen kâr marjları, birikim modellerine katkıda bulunuyor. Glassnode, son fiyat artışı göz önüne alındığında, BTC sahiplerinin çoğunluğunun kârda olduğunu bildirdi. Tüm dolaşımdaki BTC arzının %99,02’sinin kârda olduğu tahmin ediliyor.

Bitcoin, önceki en yüksek seviyesinden sadece yaklaşık 3.000 dolar daha düşük bir noktada.  Analiz firması dolaşımda daha yüksek bir fiyata alınan sadece 0,98 BTC kaldığını bildirdi. Bunlar, yatırımcılar tarafından 62 bin ila 64 bin dolar fiyat aralığında harcanan paralar ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine gelinirse tüm cüzdanlar kâra geçecek.

Bu balina metriğinin de katkısıyla ve artan birikim hissiyatıyla Bitcoin’in 64.000 doları aşarak tüm zamanlar rekoru kırmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin