Kripto'ya göç: Bu rapor altın yatırımcılarının kriptoya ilgisini gösteriyor
Kripto'ya göç: Bu rapor altın yatırımcılarının kriptoya ilgisini gösteriyor

Kripto’ya göç: Bu rapor altın yatırımcılarının kriptoya ilgisini gösteriyor.. İşte rakamlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son araştırmalara göre, yatırımcılar altın yatırımlarından fon çekip kripto sektörüne yöneliyor.

CoinShares’in bu haftaki Dijital Varlık Fonu Akışları raporu, büyük miktarda yatırımın altın piyasasından kripto paraya aktığını gösteriyor. ETF sağlayıcısının verilerine göre, Bitcoin ve Ethereum ETF ürünleri yalnızca geçen hafta 429 milyon dolar rakamını gördü. Şirket, geçen hafta görülenden daha önemli bir kripto yatırım ürünü girişi olduğunu açıkladı.

Şirketin şu anda yönetim altında 15 milyar dolar değerinde rekor bir toplam varlığı var. Rapor, geçen hafta takılıp kalan Ethereum’u ön plana çıkarıyor. Kripto, toplam girişlerin yaklaşık % 20’sine karşılık gelen 87 milyon dolarlık girişe işaret ediyor.

Rapor, altından Bitcoin’e yatırım girişlerini yakından değerlendirdi ve “Altın, son dört hafta içinde 9,2 milyar ABD doları tutarında yatırım ürünlerinden önemli çıkışlar yaşarken, Bitcoin’e toplamda 1,4 milyar ABD doları giriş oldu.”

Altın ve bitcoin tartışması henüz bitmedi. Goldprice.org arşivlerine göre altın fiyatları 6 Ağustos’ta 2.070 $/ons’dan bugün itibariyle 1.860 $/ons’a % 10 düştü. Bitcoin bu zaman diliminde farklı bir yönde ilerliyor ve Ağustos ayındaki 11.700 $ ‘dan yaklaşık 18.300 $’ a % 56 yükseldi.

Yılbaşından bugüne rakamlar, Altın’ın 2020’nin başından bu yana Bitcoin’in % 150’lik artışına kıyasla yalnızca % 22 arttığını gösteriyor. Ethereum bu tabloda olmayabilir, ancak aynı dönemde en büyük altcoin de iyi iş çıkardı. Ocak ayındaki 130 dolardan şu an 550 dolara % 320 artışla Bitcoin’den bile daha iyi performans gösterdi.

Etkileyici Ethereum rakamlarıyla ilgili olarak CoinShares, “Bu, yatırımcıların Ethereum yönetim ekibinin, ağı çok daha verimli ve sürdürülebilir kılan ve çok beklenen ETH 2.0 yükseltmelerindeki daha fazla netlik nedeniyle Ethereum’u tercih ettiğini gösteriyor.” şeklinde yorumladı.

Bu rakamların ABD dolarının kötü performans gösterdiği bir zamanda geldiğini belirtmek de önemli.

Kripto piyasaları, toplam piyasa değerinin 591 milyar dolara ulaştığı ayın başında başlayan bir düzeltme yolunda görünüyor. Piyasalar son birkaç gün içinde yaklaşık % 7 gerileyerek 548 milyar dolara düştü.

coinjournal


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin