Changpeng Zhao zenginleşiyor
Changpeng Zhao zenginleşiyor

Kriptonun dev ismi, dünyanın en zengin 11. kişisi oldu! Bilinmeyen varlıklarıyla ilk sırada bile olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg Milyarderler Endeksi, Binance CEO’su CZ’nin net değerinin 96 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Teknoloji endüstrisindeki en popüler isimleri geride bırakan CZ, dünyanın en zengin 11. kişisi olarak tarihe geçti.

Changpeng Zhao zenginler listesinde tırmanıyor

Bloomberg’in Milyarder Endeksi’ne göre 2022’ye hızlı giren CZ, dünyanın en zengin 11. kişisi olarak yükselişini sürdürüyor. Serveti geçen yıl 21 milyar dolardan fazla artan CZ ayrıca Binance hisselerinin %90’ının sahibi konumunda. Binance’in işlem hacmi ve iddialı genişleme planları açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olduğu düşünüldüğünde, CZ’nin bu durumu şaşırtıcı değil. Ancak Forbes’un daha önce CZ’nin hissesini %30 olarak ifade ettiğini belirtmek önemli. Bu nedenle, CZ’nin serveti uzun süredir bir spekülasyon konusu.

44 yaşındaki yazılım mühendisi, kripto para sektöründe oldukça saygın ve popüler bir isim olsa da, son zamanlarda Abu Dabi kraliyetleriyle kaynaştığı da biliniyor. Raporlar, CZ’nin Dubai’de oldukça saygın bir konuma geldiğini gösteriyor.

Belki birinci sırada bile olabilir

CZ’nin kişisel kripto varlıkları hakkında pek bir şey bilinmiyor. Daha önce kişisel varlıklarının “çoğunluğunu” kripto paraların oluşturduğu yorumunu yapmıştı. Dolayısıyla Bloomberg’in son rakamı gerçeğin çok altında olabilir. CZ’nin Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg’in servetini aşması bile çok muhtemel.

Görünüşe göre sıralamasına atıfta bulunan CZ, tweet attı,

  “Sıralamalar için endişelenmeyin. Kaç kişiye yardım edebileceğinize odaklanın.”

Bloomberg’in Milyarder Endeksi’nde yer alan kripto endüstrisinden diğer isimler FTX kurucusu Sam Bankman Fried ve Coinbase CEO’su Brian Armstrong. Bu kişiler sırasıyla 15,4 milyar dolar ve 8,9 milyar dolar servete sahip.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin