17 Ağustos altcoin analizi: STEEM ve Digibyte cephesinde son durum
17 Ağustos altcoin analizi: STEEM ve Digibyte cephesinde son durum

Kripto yatırımcılarının Bitcoin almak için altcoin satmalarının olası nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ocak ayından bu yana geçen 4 aylık süre zarfında kripto pazarının değerlemesi, 125 milyar dolardan yaklaşık 52 milyar dolar artış gösterdi. Bu sermaye artışı ise Bitcoin fiyatının 5.300 doların üzerine kadar çıkardı.

Geçmiş dönemlere bakıldığında, altcoinlerin, özellikle Bitcoin yatayda hareket ettiğinde veya bir fiyat sıkışmasına girdiğinde iyi bir performans gösterdiği görülüyor.


Kripto pazarının değerlemesi, Bitcoin etrafındaki olumlu algının artmasıyla, bugüne kadar yaklaşık 52 milyar dolar arttı (kaynak: coinmarketcap.com)

Bitcoin, 5.200 dolar ile 5.300 dolar aralığında göreceli olarak sabit olsa da, altcoinlerin yükseliş momentumunun düşük olması nedeniyle, bazı traderlar altcoinlere yakın vade de daha az güven duyuyor.

Bitcoin devam edecek mi?

Geniş bir kitle tarafından takip edilen kripto para analistine göre, altcoin piyasası hafta sonu boyunca önemli direnç seviyelerini zorlayamadı. Böylelikle de geçen haftaki kazancı artıracak yeni bir ivme yakalayamadı.

Son 24 saat içinde, Basic Attention Token (BAT), Crypto.com Chain (CRO), Ravencoin (RVN) ve Golem (GNT) gibi birçok token, hem Bitcoin hem de dolar karşısında yüzde 5 ila 11 oranında değer kaybetti.

Diğer traderler ayrıca, altcoinlerin momentumunun yavaşlamasıyla, önümüzdeki günlerde sadece teknik göstergelere ve kripto paranın performansına bakarak Bitcoin’in hafif bir düzeltme girebileceğini ön görüyor.

Teknik bir analist olan Hsaka, Bitcoin için 5.160 dolar ​​destek seviyesinin yeniden test edilmesinin beklendiğini ve baskın kripto paranın kısa vadeli fiyat hareketinin piyasadaki mevcut noktada belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Bitcoin’in geçmiş performansı ve mevcut hacmi göz önüne alındığında, bir başka trader, Bitcoin’in 5.000 dolar seviyesinin altına düşme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Ancak olası düşük seviyelerin görülmesi akabinde hızlı bir toparlanma olacağı da baskın görüşler arasında.

OnChainFX, Binance, Bitfinex ve Kraken’i içeren Bitwise Asset Management tarafından belirlenen sekiz borsada günlük hacimler değerlendirilerek ölçülen Bitcoin pazarının gerçek hacmini ölçtü. Bitcoin hacmi, hesaplamaya göre 315 milyon dolar ile oldukça yüksek kalıyor.

Geçtiğimiz ay, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu araştırmasında Bitwise, 4 ila 8 Mart tarihlerinde günlük Bitcoin spot hacminin 273 milyon $ olduğunu tahmin ediyordu.


Sahte hacmi kaldırarak gerçek BTC hacmi pazarın büyüklüğü göz önüne alındığında rakamlar oldukça sağlıklı. Yaklaşık 7 trilyon dolar olan Altın’ın piyasa miktarının günlük cirosu bu rakamın yüzde 0,53’lük kısmına denk gelen ortalama 37 milyar dolardır. Bitcoin’in 70 milyar dolarlık piyasa değeri göz önüne alındığında ise günlük ortalama işlem hacmi bunun yüzde 0,39’luk kısmına denk geliyor. Altın ile karşılaştırma yapıldığında ise oransal olarak benzer rakamlara ulaşılıyor.

bitwise ekibi

Potansiyel değişkenler

Bitcoin hacmi önümüzdeki haftalarda 300 milyon doların üzerinde devam ettirilebilirse, varlığın 5.000 ila 6.000 dolar aralığında kritik direnç seviyelerinin bulunmasına rağmen 5.300 doların üzerinde kalması mümkün.

Güney Kore’deki büyük pazarlardan gelen bazı raporlar son aylarda yatırımcıların kripto pazarlarının uzun vadeli performanslarına duyulan güvenin arttığını öne sürüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin