Fed tutanakları sonrasında piyasa yeşil ışık yaktı

Kripto varlıklar yeni haftaya ekstra korkuyla giriş yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni hafta risk iştahının yüksek olmasıyla dikkat çekiyor. Geçen haftaya baktığımızda ne olacağı bilinmezken, aşırı korku gitgide artıyor gibi. FTX çöküşü ile beraber yaşanan gerilim hat safhada kaldı. Geçen haftadan yansıyan en olumlu gelişme ise enflasyonun düşük gelmesi oldu.

Kripto varlıklar, 7 günlük süre boyunca aşırı bir kan kaybına uğradı. Bu hafta kayıpların telafi edilmesi beklenirken, yeni bir sürpriz her şeyi tekrar değiştirebilir. Peki bu hafta Asya başlangıcı nasıl oldu ve öğleden sonra nasıl bir görünüm oluştu?

Kripto varlıklar, Asya piyasasına isteksiz başladı

BTC, piyasa kaosuna ve riskten kaçınma duyarlılığına neden olan FTX iflasının bir sonucu olarak yedi gün içinde yaklaşık %20 düşüşle 16.780 dolardan işlem gördü. İkinci en değerli kripto para birimi olan Ethereum ise son yedi gün içinde %20’nin üzerinde düşüşle 1.250 dolardan yeni gün başlangıcını yaptı.

Toplam kripto pazarı hacmi son 24 saatte %15’nin üzerinde artarak 74 milyar dolara ulaştı. DeFi’deki toplam hacim ise, pazar hacminin yaklaşık %7,5’sini oluşturuyor. Tüm stablecoin hacmi 65 milyar dolar. Bu da piyasanın neredeyse tamamına denk geldiğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatı yeni günde dalgalı

BTC geçen gün nispeten yatay işlem görüyor. 17.000 doların üzerine çıkma girişiminde bulundu. Ancak çabalar sonuçsuz kaldı ve şu anda bu seviyenin altında. Son 24 saat içinde hacim yaklaşık 40 milyar dolar olarak göze çarpıyor.

Kripto Varlıklar Genel Görünüm
Kripto Varlıklar Genel Görünüm

Ethereum ve kripto varlıklarda son durum

Kripto varlıklar topyekün beraber hareket etmeyi seviyor. Özellikle de bu durum düşüşlerde daha çok yaşanıyor. Bir elin parmağını geçmeyecek kadar bazı tokenler öne çıksa da genel bir düşüş her zaman toplu şekilde gerçekleşir.

ETH yaklaşık %1,5 yükselişte, bu da aşağı yukarı Binance Coin (BNB) ile aynı. ADA neredeyse değer kaybıyla fiyatlanıyor. MATIC ise yaklaşık yüzde 3 değer kazanmış durum.da

Geçtiğimiz gün en çok kazanan kripto para birimi Trust Wallet tokeni TWT oldu. %53 gibi büyük bir artış var. DYDX, aynı dönemde %27 artışla en iyi ikinci oyuncu oldu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin