featured

Enflasyon sonrası kripto varlıklar yeni güne güçlü başladı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün açıklanan enflasyon verilerinden sonra piyasanın nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. Çünkü son FTX olayı ve Binance ile ilgili çıkan haberler kripto varlıklar üzerinde baskı oluşturmuştu. Ancak enflasyon verileri beklentilerin bile altında geldi.

Enflasyon için ekonomistlerin beklentisi 7,3 şeklinde olurken, açıklanan gerçek veriler 7,1 oldu. Bu da uzun süredir kırılamayan seviyelerin geçilmesini sağladı.

Kripto varlıklar adına sözü alan Bitcoin, 17.000 doları kırdı. Hatta günlük kapanışı 17.700 dolar üzerinde yaparak büyük bir sıçrama kaydetti.

Kripto varlıklar günü iyi yerde kapattı

Küresel dijital varlık piyasası Çarşamba sabahı geniş bir toparlanma kaydetti. Kripto fiyatlarındaki ani yükseliş, kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasıyla örtüştü. Raporlara göre, TÜFE oranı Ekim ayındaki %7,7’den %7,1’e düştü.

Kripto varlıklar iyi enflasyon rakamlarını anında fiyatladı. Sadece kripto piyasası değil, hisse senetleri ve emtia anlık tepki verebildi. Bitcoin (BTC) fiyatı, enflasyon verilerinin ardından %4’ün üzerinde ralli yaptı. BTC, şu anda bile 17.700 doların üzerinde fiyatlanıyor. Ayrıca 24 saatlik işlem hacmi %50 artarak 26,4 milyar dolara ulaştı.

Kripto varlıkların değeri bir önceki gün baz alındığında %2,52 artarak 870,79 milyar dolara yükseldi. Büyük kripto para birimleri 14 Aralık’ın başlarında yeşil renkte işlem gördü. Son 24 saatte, genel kripto piyasası hacmi yüzde 52,60 artarak 53,51 milyar dolara yükseldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin