Devasa VC şirketi, “kripto para okulu” açıyor!
Devasa VC şirketi, “kripto para okulu” açıyor!

Kripto üniversiteleri tüm dünyaya yayılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyadaki eğitim kurumları kripto ve Blockchain ile ilgili kurslar sunmaya başlıyor. Son yıllarda genişleyen bir kripto para piyasasıyla, kripto paralarla ilgili bilgi talebi artıyor. Her kıtada, öğrencilere kripto ve Blockchain teknolojisi hakkında bilgi edinmeleri için farklı teklifler sunan üniversiteler var. Kripto üniversiteleri son dönemde artan bir hızla büyüyor.

Kripto üniversiteleri için yüksek talep

Amerika Birleşik Devletleri’nden başlayarak IBM ve Columbia Üniversitesi, Blockchain geliştiricilerine yönelik iki hızlandırıcı programı duyurdu. Program, şirketlerin teknoloji ve hizmetlere erişimini sağlayacak. Ne IBM ne de Columbia Üniversitesi, bunun karşılığında ödeme almayacak. Görünüşe göre, sunulan hizmetler 400.000 dolar değerinde. Bu Blockchain hızlandırıcı programı, New York City merkezli üniversitelere bağlı olan ön-seed şirketleri için tasarlandı.

IBM, daha önce Blockchain pazarında yer aldı. Piyasaya yeni Blockchain ile ilgili ürünlerin sürülmesi için Maersk ve hatta Stellar gibi birkaç şirketle ortaklık kurdu. Columbia Blockchain Launch Accelerator’ın yönetici direktörü Satish Rao, ekiplerin IBM ve Üniversite tarafından sağlanan bu kaynaklardan faydalanacağını söyledi.

Lüksemburg Üniversitesi de Blockchain pazarına girecek

Bu konuda Rao şunları söyledi:

Hızla büyüyen NYC Blockchain topluluklarından yararlanırken, IBM’in teknoloji kaynakları, uzmanlığı ve kurulu ağı, Columbia’nın çığır açan araştırmaları ve Blockchain ve veri şeffaflığı yetenekleri ile birleştiğinde, erken ve geç aşamadaki ekipler hiç şüphesiz fayda sağlayacak.

Lüksemburg Üniversitesi de Blockchain pazarına girecek. VNX Borsası Lüksemburg Üniversitesi ile bir güvenlik ortaklığı açıkladı. Rapora göre VNX Borsası, Blockchain teknolojisine dayanan risk sermayesi (VC) yatırımları için dünyanın ilk ikincil piyasasını geliştiriyor.

Ethereum Vakfı, projeleri destekliyor

Bu ortaklık ile siber güvenlik küresel maliyetlerini azaltmak mümkün olacak. Lüksemburg Üniversitesi’nin Disiplinlerarası Güvenlik, Güvenilirlik ve Güven Merkezi (SnT) araştırmacıları ile çalışmak güvenli bir pazar ortamı oluşturacak. Bu, kripto varlıkları için daha yüksek düzeyde ağ güvenliği geliştirilerek yapılacak.

Kripto üniversiteleri tüm dünyaya yayılıyo
Kripto üniversiteleri tüm dünyaya yayılıyo

SnT’de ağ güvenliği uzmanı olan Radu State’e göre, sistemin saldırılara karşı korunmaya ihtiyacı var. Son olarak, Tokyo Üniversitesi mühendislik öğrencileri için bir yenilik kursu başlatacak ve bu konuda 800.000 dolar bağışta yapıldı. Bu bağış, Ethereum Vakfı tarafından desteklendi. Diğer birçok şirket de katıldı.

Üniversiteler, mevcut talebi karşılayabilecek mi?

Ders, Blockchain teknolojisi ve başlangıç ​​yönetimi hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilere verilecek. Ayrıca, güçlü matematik yetenekleri olan öğrenciler için başka yoğun dersler de olacak. Glassdoor, bu ayın başlarında, Ağustos 2018 itibarıyla ABD’de 1.775 Blockchain ile ilgili işe girişin olduğunu gösteren bir rapor yayınladı. Bu, 2017’ye göre yüzde 300’lük bir artış anlamına geliyor. Üniversitelerin Blockchain ve kripto ile ilgili kurslar konusundaki artan talep için hazırlanmaları gerekiyor. Dünyadaki diğer birçok üniversite zaten öğrenciler için benzer dersler ve kariyer sunuyorlar.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin