Kripto tüccarları Türk Lirası'yla ilgileniyor
Kripto tüccarları Türk Lirası'yla ilgileniyor

Kripto tüccarları Türk Lirası’yla ilgileniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları derinleştirirken Türk Lirası, yeni bir düşüş yaşıyor. Bu durum, kripto tüccarlarının döviz krizinden faydalanmasına ve dolayısıyla yerel borsalardaki hacimlerin artmasına neden oldu.

Türk Lirası raporu

Forbes’un Türkiye raporuna göre, Koinim hacimce %63’lük bir artış bildirirken küçük borsalar da hacimlerini artırıyor. Türkiye, endüstri ve sanayiyi zorlaştıran İran ve Hindistan’ın aksine kripto ticaretine hala açık. Borsalar hala yerel bankalarla çalışabilir ve tüccarlar fiat kullanarak kripto alıp satabilirler. Ayrıca kripto tüccarları, yalnızca Localbitcoins gibi eşler arası borsalara güvenemezler.

Geçtiğimiz hafta Türk Lirası ABD dolarına karşı %25 oranında değer kaybetti. Başkan Trump’ın ülkedeki çelik ve alüminyum ithalat vergisini ikiye katlanması Türkiye’de ekonomik umutsuzluğu daha da arttırdı.

Bazı yatırımcılar daha fazla düşüş korkusu nedeniyle yerel para biriminden ABD dolarına veya Euro’ya geçtiler. Diğer tüccarlar kripto para birimleri ve Bitcoin’i güvenli bir sığınak olarak gördük. Bir kripto tüccarı Coindesk’e açıklamalarda bulundu:

Türk lirasının zayıflığı ve Türk hükümetinin siyasi ve mali durumundan korkmam nedeniyle 1,5 yıl önce kripto ticareti yapmaya başladım, kripto para beni daha güvende hissettiriyor.

Diğerleri ise Reddit’te “Bitcoin’in Lira’dan daha az riskli olduğunu” iddia etti. Bu durum, Bitcoin’in bu yıl %70 civarında değer kaybettiği ve TL’nin de aynı dönemde %45 oranında azaldığı için belki de biraz şüpheli yaklaşılması gereken bir konu.

İnternet girişimcisi Kim Dotcom, Twitter’dan açıklamalarda bulundu

Güven Bana. Kripto ve altın al. ABD Doları değersizleşecek. ABD ekonomisinin çöküşüyle ​​tüm eski para birimleri çökecek. Zaman giderek daha zor bir hal alacak. Ancak, kazaya hazırlık olarak doğru yatırımlar yaparsanız her şey iyi olacak. Büyük kaza %100 geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke para biriminde yabancı bir “operasyon” yapıldığını iddia ediyor.

Venezüella’da, kontrol edilemeyen enflasyon seviyelerinin yerel para birimi Bolivar’ı değersiz hale getirmesi gibi örnekler daha önce de görülmüştü. Sonuç olarak, insanlar servet biriktirmek için daha güvenli bir yer olan kripto paralara doğru akın etti.

Türk politikacılar, şu anda sermaye kontrollerini yürürlüğe koymak için çabalıyor ve Erdoğan Türk vatandaşlarına Türk Lirası’nı korumak için sahip oldukları herhangi bir dolar, avro veya altını borsada bozdurma çağrısında bulundu. Eğer finansal sefalet derinleşirse, Türkiye’de kripto para ticaretinin farklı bir geleceği olabilir.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin