Elon Musk hamlesi bir altcoin’i daha uçuşa geçirdi! Roket gibi fırladı, iki katına çıktı
Elon Musk hamlesi bir altcoin’i daha uçuşa geçirdi! Roket gibi fırladı, iki katına çıktı

Kripto topluluğu Elon Musk’ın Doge tweetlerinden kaygı duyuyor: “Ciddi zararlar veriyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Dogecoin (DOGE) ve Bitcoin (BTC) hakkında sık sık kamuoyu önünde yaptığı yorumlar, bazılarına göre kripto para birimi endüstrisine zarar veriyor.

Ne olmuştu?

Bir Reddit kullanıcısı Perşembe günü yaptığı bir gönderide Musk’ın kripto para birimindeki güvenilirliğini kaybedebileceğini söyledi. Hesap sahibi, Musk’ın tweet attığı Dogecoin’e atıfta bulunuyordu.

“Bu doge durumu, kriptoya ciddi şekilde zarar veriyor”

Yorum, r/CryptoCurrency’te yayınlandığı tarih itibariyle 700’den fazla yorumu çekerken heyecanlı bir tartışmaya döndü

Gönderiyle ilgili bir yorumcu, “‘etkileyicilerin kripto para, Pump&Dump işlemleri, dolandırıcılık vb.’ gibi pompalama işlemlerinin bitcoin’de daha uzun bir süredir devam ettiğini” gözlemlediğini belirtti.

Bazıları hükümet düzenlemelerinden korkmuyordu. Bir kişi, “Çok geç. Devletin burnu zaten kriptoda. En azından DOGE pump ve dump’larıyla ilgili düzenlemeler gerekiyor.”

Neden önemli?

Musk, hem Bitcoin hem de Dogecoin hakkında çoğunlukla şaka yollu bir tweet atma geçmişine sahip. Dogecoin temalı tweetleri kripto para biriminde çılgın fiyat hareketlerine yol açtı.

Geçen gün Musk, Twitter biyografisini “Bitcoin” olarak güncelledi ve bu kripto para biriminin hızla yükselmesine neden oldu.

Ancak, tweet’leriyle kripto para fiyatlarını değiştiren sadece Musk değil, Reddit kullanıcıları da yakın geçmişte aynısını yaptı.

Reddit forumu SatoshiStreetBets — GameStop Corp (GME), AMC Entertainment Holdings Inc (AMC) ve diğerlerinin paylaşımlarını gönderen bir forum hesabı olan r/WallStreetBets’ten esinlenerek tasarlanmış gibi görünüyor.

Musk’ın Perşembe günkü son twitleri, DOGE’nin Shiba Inu temalı kriptoyu “Halkın Kriptosu” olarak tanımlamasıyla % 50 artışa yol açtı.

DOGE yazım yayına hazırlanırken günlük yüzde 10 düşüşler 0,0472 fiyatında işlem görürken Bitcoin (BTC), günlük yüzde 3 yükselişle 38.000 dolar seviyesinde ilerliyordu.

finance.yahoo


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin