Ölümcül düşüşler can yaktı: BTC fiyatı neredeyse 20 bin doları gördü!

Kripto tasfiyeleri sürüyor: BTC, son 4 ayın en düşük seviyelerinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasalar haftayı kırmızıyla kapatırken pozisyonların tasfiyesi dikkat çekiyor. On binlerce yatırımcı son 48 saat içinde ciddi bir tasfiye işlemine maruz kaldı. İki dilim halinde son 24 saat baz alındığında tasfiye işlemleri neredeyse yarım milyar doları buldu.

Kripto para vadeli işlem ve bilgi platformu Coinglass’tan gelen veriler, 5 Mayıs’ta dijital varlıklardaki 407,60 milyon dolardan fazla yatırımcının pozisyonu sıfırlandı. En çok liq edilen pozisyonlar ise BTC’ye ait.

Bu kayıplar arasında 340,30 milyon doların üzerinde Long pozisyon silindi. Aynı gün 67,3 milyon dolarlık Short pozisyon tasfiye edildi. 6 Mayıs Cuma günüde tasfiyeler aynı şekilde devam etti. Hem Long hem Short pozisyonlar patlatıldı. Ancak kripto piyasalarının sürekli düşüşüne bahis yapanlar da oynaklıktan fazla etkilenmedi.

BTC, tasfiyelerde yine başı çekti

Kripto piyasaları düşmeye devam ederken, Perşembe’den Cuma’ya kadar olan en büyük tasfiyelerden bazıları Bitcoin (BTC) ile yaşandı. 24 saatlik bir süre içinde 72,7 milyon dolar değerinde 2.000’den fazla BTC ve ardından 39,53 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) tasfiye edildi.

Fitness uygulaması STEPN (GMT) ve Yuga Labs’ın ApeCoin (APE) sırasıyla 7.36 milyon dolar ve 5.27 milyon dolarlık tasfiyelere tanık olduklarından, son zamanlarda büyük ralliler gören bir çift yeni altcoin katliamdan kurtulamadı.

Analitik firması Santiment de bu haftaki düzeltmenin BTC için geçen yılki en büyük kapitülasyon olaylarından birini işaret ettiğini vurgulayarak çöküşe ağırlık veriyor.

“Bitcoin, kayıpla gerçekleştirilen zincir içi işlemlerin oranı açısından bir yıldan fazla bir süre içinde üçüncü en büyük kapitülasyon haftasını yaşıyor.

BTC’nin bu metrik için bu kadar negatif olduğu son zaman, fiyatların sonraki 9 gün boyunca +%20 arttığı 16-22 Şubat’tı.”

Firma ayrıca, BTC’nin kripto piyasasının geri çekilmesi sırasında büyük miktarda zincirleme faaliyete tanık olduğunu da belirtiyor.

“Dünün orta ölçekli düzeltmesinden sonra, toz hala kripto piyasalarına yerleşiyor. Bitcoin ağı dün işlem yapan 1,17 milyon benzersiz aktif adrese sahipti ve bu, 2 Aralık 2021’den bu yana en yüksek fayda miktarıydı.”

Bitcoin şu anda 36.074 dolardan yatay işlem görüyor ancak Çarşamba günü haftalık en yüksek seviyesi olan 39.874 dolardan %9.6 düşüşte.

Ethereum şu anda 4 Mayıs’taki 2.955 $’lık zirvesinden %8.7 düşüşle 2.685$ değerinde.

STEPN gün içinde %7,49 kayıp yaşamıştı. Ancak tekrar harekete geçen varlık 2,78 dolardan el değiştiriyor. Bir hafta önce GMT yaklaşık 4 dolardan işlem görüyordu.

ApeCoin 30 Nisan’da haftalık 24.86$’a ulaştı. Ancak keskin bir düzeltme yaptı ve 12.90 dolardan alıcı buluyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin