Bitcoin Short pozisyonları rekor düzeyde kalmaya devam ediyor: İşte o rapor…

Kripto tarihinde bir ilk: Bitcoin fiyatı dolar karşısında en kötü kapanışa imza attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı dolar karşısında bir türlü istenilen performansı gösteremiyor. Dünya ekonomisi altında stres yaşayan lider kripto para, bir türlü ayrışma yaşayamadı. Pandemi, enflasyon, faiz derken yeni bir varyasyon piyasayı sömürmeye çalışıyor.

Yeni bir hastalık daha ortaya çıkmasıyla kripto varlıkların stresi de çoğalıyor. Küllerinden doğmak isterken her seferinde balyoz kafalarına iniyor. Haftalık kapanış fena yerde olmadı. Ancak buna rağmen sekiz hafta üst üste kırmızı haftalık kapanış görüldü.

BTC, 30.000 dolar seviyesinde işlem görüyor. Geçen hafta 16 ve 22 Mayıs arasında sekizinci ardışık düşüş mumunu üretti. Böyle bir durum kripto para birimleri tarihinde daha önce hiç yaşanmamıştı.

Bitcoin fiyatı dolar paritesinde, 28.800 $’da uzun vadeli desteğe ulaşmanın yanı sıra Mart 2020’deki COVID-19 çöküşünden ölçüldüğü üzere 0,618 Fib geri çekilmesine ulaştı. Bu seviye destek olarak tutulamazsa, bir sonraki hedefler 200 haftalık hareketli ortalama (200MA, mavi çizgi) 22.000 dolar. Sonrasında 0.786 Fib geri çekilme ise 18.000 doları temsil eder.

Bitcoin fiyatı dolar paritesi ve uzun vadeli göstergeler

Haftalık grafikteki teknik göstergeler düşüş eğiliminin süreceğini gösteriyor. RSI, Mart 2020 33 seviyesi ile karşılaştırılabilir olan 34.50 (kırmızı çizgi) aşırı alım bölgesini temsil ediyor.

MACD, altıncı bir kırmızı momentum çubuğu oluşturma sürecindedir. Bununla birlikte, Ocak ayının ikinci yarısına kıyasla (mavi çizgiler) üzerinde bir yükseliş ayrışması gelişiyor.

Aylık grafikteki RSI 44-48 aralığında (yeşil dikdörtgen) uzun vadeli bir alım bölgesine ulaşıyor. Bitcoin tarihinde şimdiye kadar aylık RSI iki kez o notaya değdi.

Şu anda aylık RSI 47.30’da ve yeşil alana yeni giriyor. Tarihsel ayı piyasalarında bu olay, BTC fiyatının (mavi dikey çizgiler) mutlak en düşük seviyelerine yakın bir birikimin başlangıcı. 

Bitcoin yükselecek mi?

Kripto para yatırımcısı ve trader’ı Nihkalowz, Heikin -Ashi mumlarını kullandığı haftalık bir Bitcoin grafiği paylaştı. Bitcoin fiyatı dolar karşısında 2021’in başından bu yana fiyatının yapısı yükseliş megafon modeline benzediğini söyledi.

Analist, tamamlanmak üzere olduğuna inandığı dördüncü dalganın dibi için iki destek seviyesi işaretledi. İlki 28.500 dolar, ikincisi 25.000 dolar. Bu senaryo doğru çıkarsa, BTC’nin bir sonraki hareketi, 64.500 dolar ve 69.000 dolar seviyeleri olabilir. Pivot çizgisinin önemine vurgu yapan trader, 42.000 $ seviyesinde (mavi) eklemenin değeceğini düşünüyor.

Kısa vadeli dört saatlik grafikte simetrik üçgen modelinden devam eden bir kopuş görülüyor. Bu da Bitcoin fiyatı dolar paritesinde başka bie anlam ifade ediyor. 

Model, 12 Mayıs’ın en düşük seviyesinden beri yürürlükte ve 35.000$’a yakın bir teknik hedefi var. Bu alan, 6 ile 9 Mayıs arasındaki CME boşluğuna denk geliyor. Ancak bu bir sahte çıkış olarak da kabul edilebilir. Eğer bu ihtimal olursa düşüş hedefi yaklaşık 24.500 dolara denk geliyor.

Bitcoin güncel fiyat

You have not selected any currency to display

Bitcoin nasıl alınır?

Bitcoin almak için çeşitli kripto para borsalarını kullanmanız gerekir. Yerel ve global hizmet veren borsalarda üyelik açarak Bitcoin satın alabilirsiniz. Genellikle BTC, tüm yerel para birimlerini destekler. BTC/TRY ve BTC/USDT gibi paritelerde alım yapılabilir. 

Binance, Binance TR, MEXC, Huobi Global, KuCoin, Gateio gibi borsalara üye olduktan sonra kendi hesabınızı tanımlayarak Türk lirası yatırabilirsiniz. Başlangıçta deneme amaçlı az miktarda yatırarak sistemi tanımak faydalı olacaktır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin