Kripto Piyasa Değeri 2,5 trilyon doların üzerinde kalıyor
Kripto Piyasa Değeri 2,5 trilyon doların üzerinde kalıyor

Kripto Piyasa Değeri 2,5 trilyon doların üzerinde kalıyor: Otoriteler nasıl yorumluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 1.06 trilyon dolarlık piyasa değeri ile 56.000 doların üzerinde kalmaya çalışıyor. Bir haftalık muazzam volatilitenin ardından, Bitcoin ve diğer kripto para varlıkları son birkaç gün içinde istikrarlı hareket ediyor. Kripto varlıklarının toplam piyasa değeri ise  Perşembe günü 2,5 trilyon dolarlık önemli seviyenin üzerinde kaldı.

Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve Cardano (ADA) gibi kripto varlıklar haftalık kazançlarının çoğunu korudu. Son yedi gün içinde ETH yaklaşık %5, SOL ise yaklaşık %10 arttı ve söz konusu dönemde piyasa değerine 6 milyar dolar ekledi.

Kasım ayındaki piyasa düzeltmesinde, birkaç kripto balinası ortaya çıktı ve önde gelen kripto varlıkları satın aldı. Kurumsal yatırımcılar da büyük yatırımlarla bu harekete katıldı. Bu kurumsal yatırımcılar arasında en çok bilineni MicroStrategy, bunlardan biri. Şirket yakın zamanda BTC portföyünü yaklaşık 7.000 coin satın alarak genişletti.

Kurumsal yatırımcıların yükseliş hissine rağmen, Bitcoin’in borsa girişleri, satış baskısından korkan bireysel tüccarlar arasında paniği tetikledi. kripto şirketi Santiment son durumu şu şekilde yorumladı:

FUD, COVID-19 endişelerindeki bir sıçrama ile birleşti, yatırımcıların fon satmayı düşünmesine neden olan bu durum, BTC’nin borsa girişleri, çıkışları önemli ölçüde geride bıraktı. Çarşamba günü, borsalardan ayrılmaya kıyasla borsalara taşınan 10.242 BTC daha vardı.

Kripto paralar toparlanıyor mu?

Geçmiş verilere göre kripto piyasası, yükseliş rallilerinden sonra büyük düzeltmelere tanık oldu. Genel piyasa değerinde %200’den fazla önemli bir sıçrama ile bir kripto düzeltmesi yapılması gerekiyordu. 2.5 trilyon dolarlık piyasa sınırının üzerinde kalmak, uzun vadeli sahiplerin Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto varlıkları hakkında hâlâ yükselişte olduğunun önemli bir kanıtı olabilir.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinin hemen hemen %20 altındayken, geleneksel medyadaki manşetler Bitcoin’in ayı piyasasına girdiğini ilan etti. Ancak, bu mevcut piyasa düzeltmesinin 2021’deki en az şiddetli olması bazı okuyucuları şaşırtabilir. Hatta bazıları bir Bitcoin HODLer için her zamanki gibi iş olduğunu söyleyebilir.

Glassnode’un yakın tarihli Blockchain raporu, Ocak, Şubat ve Nisan aylarındaki satışların tümünün, toparlanmadan önce ATH’den %24,2’ye varan düşüşler gördü.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin