Senato Finans Komitesi, iki partili bir destek gösterisi ile Yellen'in adaylığını destekledi.
Senato Finans Komitesi, iki partili bir destek gösterisi ile Yellen'in adaylığını destekledi.

Kripto sektörü umutlu: Senato komitesi Hazine Bakanı olarak Yellen’i onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Senato Finans Komitesi, iki partili bir destek gösterisi ile Yellen’in adaylığını destekledi.

Federal Rezerv’in eski Başkanı Janet Yellen, Hazine Bakanı adaylığını kazanmaya bir adım daha yaklaştı.

Senato Finans Komitesi, Yellen’in adaylığını oybirliğiyle onaylayarak Senato oylamasının tam olarak yapılmasına zemin hazırladı. Cumhuriyetçi Senatör Chuck Grassley, GOP’un desteğinin yeni Demokratik yönetim altında “iki partili” bir destek sinyali vereceğini umduğunu söyledi.

Cumhuriyetçiler de destekledi

Cumhuriyetçiler, Yellen’i politik duruşlarının birçoğunda aynı fikirde olmamalarına rağmen desteklediklerini söylediler. Genel fikir birliği,bu görev için son derece nitelikli olduğuydu.

Hazine Bakanı olarak seçilirse Yellen, Başkan Biden Kabinesinin kilit bir üyesi olacak ve ekonomik sorunlar ve mali politika konusunda baş danışman olarak hareket edecek. Aynı zamanda göreve gelen ilk kadın olacak.

Salı günü Senato’daki onay duruşmasında Yellen, Covid-19 kriziyle ilgili “büyük eylem” çağrısında bulundu.

“Ekonomistler her zaman aynı fikirde değiller. Ancak şu anda bir fikir birliği olduğunu düşünüyorum: Daha fazla önlem alınmazsa, şimdi daha uzun, daha sancılı bir durgunluk ve daha sonra ekonomide uzun vadeli bir yara izini riske atıyoruz.”

Kripto para alanı ne düşünüyor?

Kripto para birimi endüstrisi, Yellen’in adaylık sürecini yakından takip ediyor. Eski Fed başkanı, dijital varlıklar hakkında karışık sinyaller verdi. Bir yandan Bitcoin (BTC) ve diğer dijital varlıkları küresel işlemlerin optimize edilmesinde önemli bir yenilik olarak lanse etti. Öte yandan, kripto’nun kara para aklama ve yasadışı finansman konusundaki rolü konusunda endişelerini dile getirdi.

Trump yönetiminin son günleri, o zamanki Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in kendi kendine barındırılan kripto cüzdanlarını hedef alan yeni düzenlemeleri hızlı bir şekilde izlemeye çalışmasının ardından kripto para birimi endüstrisi için ağır bir endişe yarattı.

Başkan Biden, göreve geldiği ilk gün, bu son hamleleri durdurdu ve Trump dönemindeki birkaç politikanın ilerlemesini etkili bir şekilde engelledi. Önerilen kripto cüzdanı düzenlemesi bunların arasındaydı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin