Kripto sektörü, bu iki vali ile kitlesel benimsenmeye adım atıyor
Kripto sektörü, bu iki vali ile kitlesel benimsenmeye adım atıyor

Kripto sektörü iki yeni savunucu kazandı: Peki bu piyasayı nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto sektörünün son savunucuları pek de alışık olmadığımız bir yerden geldi: ABD ara seçimleri…

Kripto paraların iki yeni savunucusu

ABD ara seçimleri, iki kripto para dostu adayı gündeme getirdi. Demokrat Gavin Newsom, oyların yüzde 59’undan fazlasına sahip olarak Cumhuriyetçi John Cox’u yenmeyi başardı ve California’nın yeni valisi oldu. Bitcoin yanlısı olduğu düşünülen Newsom, 2014 yılında kripto paralarla kampanyasına bağış kabul etmeye başladı. Başlangıçta, Bitcoin’e hayranlık duymayan Newsom, o zamandan beri kripto paralara meraklı. Newsom konuya yönelik şunları söylüyor:

Teknolojiyi, kampanyamda Bitcoin’i kabul edeceğim diyerek, ince bir şekilde tanıtmalıydım.

Kripto sektörü, bu iki vali ile kitlesel benimsenmeye adım atıyor

Ayrıca söylentilere göre Newsom, Winklevoss kardeşlerden de destek aldı. Öyle ki, yıl boyunca vali için çalışma kampanyasına toplam 116.800 dolar bağışladılar. Eylül ayında, California’nın siyasi kampanya izleme ajansı olan Adil Siyasi Uygulamalar Komisyonu (FPPC), kripto paraların siyasi bağışlarda kullanılmasını yasaklamıştı.

Bu arada, Colorado’da Demokrat Jared Polis, Cumhuriyetçi Walker Stapleton’u yüzde 52’lik oy çokluğuyla yendi. Aynı zamanda ilk açık eşcinsel vali olan Polis, uzun zamandır Blockchain’in faydalarını anlatıyor. Kampanyasının web sitesinde, bu teknolojiye bir bölüm ayırdı. Bitcoin ve Bitcoin Cash ile kampanyasına bağış da kabul etti.

Bu endüstri için doğru yönde umut verici bir adım

Demokrat Jared Polis, konuya yönelik şunları  söylüyor:

Amacım Colorado’yu iş dünyasında ve hükumette Blockchain inovasyonu için ulusal bir merkez olarak kurmak. Güçlü liderliğin Colorado’yu bu sektördeki yeniliğin ön safına taşıyacağına inanıyorum.

Bununla birlikte, bu endüstri için doğru yönde umut verici bir adım. California ve Colorado valileri olarak iki yeni kripto savunucusu seçildiğinden bu eyaletlerde kripto paraların benimsenmesi artacak.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin