kripto sektörü araştırması
Kripto sektörü araştırması: İşte en büyük kripto borsalarının kâr rakamları

Kripto sektörü araştırması: İşte en büyük kripto borsalarının kâr rakamları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BDcenter tarafından yakın zamanda yapılan bir kripto sektörü araştırması dünya çapındaki kripto para borsalarını enine boyuna analiz etmesinin yanında kripto para ekosistemi için ilk ciddi detaylı ve gerçek rakamlardan oluşan bir araştırma özelliğini taşıyor.

BDcenter kripto sektörü araştırması raporundan derlediğimiz 43 önemli kripto para borsasının kârlılık ve gelirleri ile güncel işlem ve listeleme maliyetleri çarpıcı rakamlar ortaya koyuyor. Araştırmanın bir bölümü olan borsaların karlılığı başlığı altında onların cirolarını, listeleme fiyatlarını, işlemlerden sağladıkları gelirleri ve en nihayetinde kripto para faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerin toplamını gözler önüne seriyor.

Araştırma şirketinin kaynak olarak kullandığı çeşitli web siteleri ve kendi araştırmalarına göre; ele alınan 43 kripto borsasından 29’unun gerçek cirosunun beyan edilen ciro rakamıyla uyuşmadığı görülüyor. Buna göre, CoinEx, LBank, ZB.COM, Huobi ve OKEx borsaları en büyük farka rastlanan borsalar arasında. Ayrıca Huobi ve OKEx kripto borsalarının gerçek cirosu ile beyan edileni arasında 1 milyon dolardan fazla fark olduğu görülüyor. Binance, Bitfinex, Coinbase ve Kraken’in ciro rakamları ise belirtildiği gibi.

Binance en büyük kripto borsaları arasında lider şirket

Önemli kripto para borsaları listesine bakıldığında, Binance’nin hem gelir (153,7 milyon dolar) hem de işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası konumda olduğunu görüyoruz.  Ardından Huobi, Coinbase Pro, Bitfinex ve EXX borsaları Binance ile birlikte en kârlı borsalar arasında. Listenin düşük gelire sahip borsaları olarak ise Simex, Ethfinex, WCEX, Coinsbank ve OOOBTC gösteriliyor.

kaynak: bdcenter

Borsalardan hiçbirinin ise kripto para listeleme fiyatlarının halka açık olmadığını görüyoruz. Listeleme fiyatları ise projelerin belirli kriterlere göre değerlendirilmesi sonucu belirleniyor. Coinlerin derecelendirmedeki pozisyonları çok da önemli olmamakla birlikte listeleme maliyetini etkileyen faktörler arasında.

En pahalı listeleme bedeli ise 3,5 milyon dolar ile Huobi’de bulunuyor. Ardından Bibox ve Binance gibi borsaların listeleme için talep ettikleri miktarın 1 milyon doların üzerine çıkabildiği gözüküyor. Araştırma sonuçları, en düşük listeleme komisyonlarının ise OOOBTC, LAToken ve Exrates’de olduğunu gösteriyor. Bu borsaların listeleme maliyetleri ortalama 10 bin – 30 bin dolar arasında değişiyor. Borsaların geneli tarafından kabul edilen listeleme fiyatı ise 10 BTC civarında.

Kripto sektörü araştırması gelirin önemli kısmının işlem komisyonlarından geldiğini gösteriyor

Analiz sonuçları gösteriyor ki kripto borsaları en büyük geliri, coin listelemesinden değil işlem komisyonlarından elde ediyorlar. En kârlı işlem aktivitesine sahip borsalar ise sırasıyla şu şekilde; Binance (148 milyon dolar), EXX (58 milyon dolar), Bitfinex (46 milyon dolar), Coinbase (38,7 milyon dolar), Gemini (28 milyon dolar).

Araştırma bulgularında listeleme faaliyetlerinden en çok kazanan borsalar ise; Huobi (17,5 milyon dolar), Coinsuper (9,5 milyon dolar), Bit-Z (5,3 milyon dolar), Binance (5 milyon dolar), Coinbene (3,6 milyon dolar)

Araştırma sonuçları BDcenter tarafından hazırlanan rapordan derlenmiştir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin