Kripto Rublesi

Rusya, Kripto Ruble üzerinde çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Üç dönemdir Rusya Cumhurbaşkanı olan Vladimir Putin, devlet yetkililerine, batı ülkelerince ülkesine gelebilecek yaptırımlardan kaçınmanın bir yolu olarak, Rusya’nın kendi kripto para birimi  olan Kripto Ruble’nin oluşturulması konusunda çalışması için emir verdi.

Yakın tarihli bir hükümet toplantısında Putin’in ekonomi danışmanı olan Sergei Glazev, diğer yetkililere: Kripto Ruble uluslararası yaptırımların meydana getireceği problemleri önlemek için “yararlı bir araç” olabileceğini söyledi.

Financial Times tarafından yayınlanan açıklamada Glavez şunları söyledi:

Bu araç, devlet adına hassas faaliyetler için bize çok iyi uyar. Uygulanan yaptırımlara bakmaksızın muhataplarımızın hesaplarını tüm dünyaya yerleştirebiliriz.

Kripto Ruble hayat buluyor

FT raporunda Moskova yetkilileri, Başkan Putin’in kripto para biriminin geliştirilmesi ve kurulması için çalışma başlattığını söyledi. Glavez, kripto para biriminin özünde fiat rublesinin sayısallaştırılmış eşdeğerliği olacağını ” söyledi. Ancak dolaşımının belirli bir şekilde kısıtlanacağını” söyledi. Resmi görevli daha fazla ayrıntıyı ortaya koymadı. Ancak Kremlin’in kripto paranın tam gözetimine sahip olacağını doğruladı.

Ekim ayı ortasında Putin ile Rusya’nın iletişim bakanı Nikolai Nikiforov’un Putin’in ulusal bir gizlilik yaratma düşüncesini ilk kez açıkladığı kapalı bir toplantıda bildirdi. Nikiforov, Kripto Ruble geliştirilecek ve “hızlı bir şekilde” yayınlanacak dedi.

Bakan:

Kripto Ruble’ye basit bir nedenden ötürü başlayacağımızı çok güvenle beyan ederim. Biz önemsemez isek, Avrasya Ekonomik Topluluğu’ ndaki komşularımız bunu 2 ay içinde yapar.

dedi.

Bakan, değerlendirmesinde “Kripto para başıboş olamaz ve bu nedenle ancak merkez bankası tarafından verilebilir. Rusya Merkez Bankası (CBR), bir dizi dijital parayı pilot çerçevede 2017’de ulusal bir kripto para sistemine dönüşecek bir şekilde denedi” sözlerini kullandı.

2000’de Rusya’da Cumhurbaşkanlığına vekillik eden Putin, Mart ve Nisan 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar Cumhurbaşkanı olabilmek için adaylığını ilan etti.

Ekim 2017’de Putin, kripto para birimlerinin dünya çapında birçok ülkede tam teşekküllü bir ödeme aracı haline geldiğini kabul etti. Putin, “önemli riskler” olduğunu da ekledi. Önümüzdeki haftalarda Putin, Rusya’daki ilk tokenlerin ve kripto para madenciliğinin düzenlenmesini talep eden bir kanunu onayladı.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin