Solana, Polkadot fiyat analizi: SOL ve DOT için takip edilecek önemli seviyeler
Solana, Polkadot fiyat analizi: SOL ve DOT için takip edilecek önemli seviyeler

Kripto piyasasının canlanmasıyla DeFi toplam kilitli değeri rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan finans (DeFi) piyasası kripto piyasasının yükselişiyle birlikte bugün en yüksek kilitli toplam değerine (TVL) ulaştı. DeFi Llama’dan elde edilen verilere göre, tüm blockchainleri kapsayan kilitli değer bu yıl Ocak ayından kaydedilen 21.4 milyar dolardan muazzam bir artışla 223.23 milyar dolara ulaştı.

DeFi Llama verilerine göre, verimli stabil coin ticareti için tasarlanan Ethereum‘daki merkezi olmayan likidite havuzu Curve Finance, TVL’de 17.08 dolar değeriyle en fazla paya sahip. Aave protokülüne kilitlenen toplam değer 17.02 dolar değerinde yer alırken Maker da 15.43 dolar toplam kilitli değerle dikkat çekiyor. DeFi’nin büyümesi, daha fazla yatırımcıyı sisteme çekiyor. Yatırımcılar ekosistemi oluşturan yeni protokollerin kazanç seçeneklerinden yararlanmaya başladığından, büyük ölçüde yukarı yönlü bir yörüngeyi sürdürdü.

DeFi piyasasında borç verme protokollerinin ortaya çıkması, kredilere erişim için giriş engelini azalttığından, geleneksel finans için tehdit oluşturuyor. Birçok yeni yatırımcı, bu protokoller akıllı sözleşmeler tarafından yönetildiğinden, fonlarını DeFi ekosistemine aktarmayı kolay buluyor.

Son olarak ABD’deki ilk Bitcoin Vadeli İşlemler Borsa Yatırım Fonlarının (ETF) onaylanmasıyla ilgili oluşan olumlu havayla birlikte daha geniş dijital para endüstrisinde daha olumlu bir görünüm var. Ayrıca ProShares Bitcoin Strategy ETF en kısa sürede gelmesi bekleniyor. Topluluk tarafından önümüzdeki hafta olumlu haberlerin gelmesi bekleniyor.

ETF’nin ortaya çıkmasıyla birlikte, tüm sektöre daha fazla yatırım olacak ve DeFi ekosistemine olumlu etkilemesi şaşırtıcı olmaz. Grayscale dahil olmak üzere bir dizi yatırım yöneticisi, DeFi protokollerinin performansını izleyen fonlar sağlamaya başlıyor ve DeFi tokenlerine daha fazla yol açılıyor. TVL’nin yanı sıra DeFi projelerinin tokenleri, tüm protokollerin 137.47 milyar dolarlık bir piyasa değeri elde etmesiyle ek bir artış yaşıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin