Kripto piyasasından şaşırtan veriler geldi! 2021'de başlayan çılgınlık devam edecek mi?
Kripto piyasasından şaşırtan veriler geldi! 2021'de başlayan çılgınlık devam edecek mi?

Kripto piyasasından şaşırtan veriler geldi! 2021’de başlayan çılgınlık devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni bir rapora göre, kripto yatırımcılarının yaklaşık yüzde 54’ü kripto yolculuğuna 2021’de başladı ve ilk yatırımını geçen yıl yaptı.

Gemini Crypto Exchange tarafından hazırlanan ‘The Global State of Crypto Report 2022’ başlıklı bir rapora göre 2021, Hindistan ve dünyadaki kripto yatırımcıları için bu yeni çağ varlık sınıfının küresel bir fenomene dönüşmesiyle bir çıkış yılı oldu.

New York merkezli küresel kripto para borsası Gemini tarafından hazırlanan rapora göre, trendin devam etmesi muhtemel.

Bu çalışmanın amacı doğrultusunda, borsa Hindistan dahil 20 ülkede 30.000’den fazla yetişkini inceledi. Anket, 23 Kasım 2021 ile 4 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında, 75 yaşına kadar yetişkinlerin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Çalışma, Gemini adına Data Driven Consulting Group tarafından yapıldı.

Küresel düzeyde, Venture Capital Investment, 2021’in son çeyreğinde 10,5 milyar dolardan fazla yatırımla kripto ve Blockchain girişimlerinde 30 milyar doları aştı.

İşte rapordan bazı önemli bulgular

Rapora göre, küresel kripto yatırımcılarının yüzde 41’i 2021’de ilk kez kripto satın aldı. Kripto yatırımcılarının yarısından fazlasının, yaklaşık yüzde 54’ünün ise yolculuğuna 2021’de başladığı belirtildi.

Kripto yatırımcıları arasındaki cinsiyet farkı, özellikle gelişmekte olan ülkelerde daralıyor. Önümüzdeki yıl ilk kez kripto satın almayı planlayan kripto yatırımcılarının yüzde 47’si dünya çapında kadındı.

Hintli yatırımcıların yüzde otuz sekizi kadın. Bu oran Amerika Birleşik Devletleri (yüzde 32), Avrupa (yüzde 33) ve Avustralya’dan (yüzde 27) fazla. Gelişmekte olan ülkeler arasında İsrail, Endonezya ve Nijerya yüzde 50’den fazla kadın yatırımcıya sahip.

Enflasyon, kriptonun benimsenmesi için önemli bir itici güç ve son on yılda kendi para birimi dolar karşısında yüzde 50 değer kaybeden ülkelerde öne çıkıyor. Hintli yatırımcıların yüzde altmış dördü kripto para birimlerinin enflasyona karşı bir korunma olduğuna inanıyor.

Kripto yatırımcıları, düzenlemeleri büyük bir küresel endişe olarak görüyor. Kripto dışı yatırımcıların üçte birinden fazlası, kripto para birimiyle ilgili yasal belirsizlikler ve bol miktarda vergi karmaşıklığı olduğunu söyledi. Bununla birlikte Hintli katılımcıların yüzde 59’u kripto para biriminin paranın geleceği olduğuna inanıyor.

Rapora göre, Hintli yatırımcıların yüzde 84’ü kripto yatırımlarını uzun vadede elinde tutuyor ve yüzde 71’i kripto varlıklarını portföy çeşitlendirmenin iyi bir yolu olarak görüyor.

indiatimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin