Bu 2 altcoin boğa koşusuna hazırlanıyor! Kripto piyasasındaki toparlanmaya öncülük edebilirler
Bu 2 altcoin boğa koşusuna hazırlanıyor! Kripto piyasasındaki toparlanmaya öncülük edebilirler

Bu 2 altcoin boğa koşusuna hazırlanıyor! Kripto piyasasındaki toparlanmaya öncülük edebilirler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimi hâlâ büyük ölçüde spekülatif bir yatırım sınıfı. Ancak Solana ve Aave gibi varlıklar, teknik avantajları ve katma değerli kullanımları ile blockchain teknolojisini ana akım haline getirmeye yardımcı olabilir. Bu güçlü temeller, 2022 ve sonrasında uzun vadeli büyümenin sürdürülmesine yardımcı olabilir.

Solana

Kriptonun mevcut ayı piyasasının ne zaman sona ereceğini kimse bilmiyor. Bu nedenle yatırımcılar, toparlanmada daha iyi performans gösterme potansiyeline sahip varlıkları takip etmek istiyor. Solana’nın muazzam teknik avantajları, rakiplerinden pazar payı almasına yardımcı olabilir. Ayrıca, duyarlılık iyileştiğinde bir boğa koşusuna hazır görünüyor.

Saniyede 50.000 işlem kapasitesi ile Solana, Ethereum ve Cardano’dan (sırasıyla saniyede 15 ve 250 işlem gerçekleştiren) önemli ölçüde daha hızlı. Ayrıca, saniyede 24.000’den fazla işlem kapasitesine sahip Visa gibi ana ödeme ağlarına karşı da kendine ait.

Solana neden bu kadar hızlı?

Cevap, ağda benzersiz bir fikir birliği mekanizması bulunuyor. Ağ, Proof of Stake (PoS) sistemini (madencilerin sahip oldukları coinleri kullanarak işlemleri doğruladıkları) bir Proof of History (PoH) adı verilen tamamlayıcı bir algoritma ile birleştirir. Solana’nın web sitesine göre PoH, zamanı kaydederek blok doğrulama sürecini hızlandırıyor ve madencilerin yapması gereken iş miktarını azaltıyor.

Solana’nın teknik hüneri, onu merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) için çekici bir platform haline getiriyor.

Aave

Solana gibi bağımsız blockchainlerden farklı olarak Aave, Ethereum ağında programlanmış bir simge. Platform, merkezi olmayan finansa odaklanıyor. Aave çevrimiçi olarak işlev görürken, düşük faizli bir ortamda gelir elde etmek isteyen yatırımcılar için gerçek dünyadaki seçenek eksikliğini hafifletmeye yardımcı olur. Platform, kullanıcıların talebe göre değişen faiz karşılığında likidite havuzları aracılığıyla dijital varlıkları ödünç vermelerine olanak tanır.

Kullanıcılar ayrıca, orijinal pozisyonu satmak zorunda kalmadan fiat para birimine dönüştürülebilen bir kredi için teminat olarak kriptolarını kullanarak geçici olarak para çekebilir. Bu, nakde ihtiyacı olan ancak kripto varlıklarının potansiyel değer artışını kaçırmak istemeyen yatırımcılar için faydalı olabilir.

Ethereum tabanlı bir platform olarak Aave, yavaş işlem hızı ve tıkanıklık gibi ağın sınırlamalarıyla karşı karşıya. Ancak Ethereum geliştiricileri, blockchaini iş kanıtından hisse kanıtına kaydırmak için tasarlanan Ethereum 2.0 adlı bir güncelleme ile ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi planlıyor. Bu değişikliklerin ne zaman hayata geçirileceği belli değil.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin