Kripto piyasasındaki çöküş devam ediyor: Bir stabil coin daha sabitliğini kaybetti
Kripto piyasasındaki çöküş devam ediyor: Bir stabil coin daha sabitliğini kaybetti

Kripto piyasasındaki çöküş devam ediyor: Bir stabil coin daha sabitliğini kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasası 2020 yılından beri görmediği dipleri test ediyor. Kripto piyasasındaki bu kan banyosunun ortasında, yatırımcılar, ağır satış baskısı altında 1 dolarlık sabitliğini kaybeden USDD ve USDN stabil coin’leri ile ilgili sorunlar yaşıyor.

Stabil coin’ler sabitini kaybediyor!

TRX ve BTC destekli stabil coin USDD, yatırımcıların fonlarını türevler gibi farklı varlık sınıflarına kaydırmasıyla birlikte %1 düşüş yaşadı.

USDD Chart

Daha önce, beklenmedik enflasyon verilerinin ardından Paxos Global tarafından geliştirilen kripto, altına yönelik artan talebi karşılamıştı. Ancak artan enflasyonla birlikte, finansal kurumların daha ciddi adımlar atması ve riskli varlıkların çekiciliğini aşağı çekmesi gerekecek.

Stabil coinlere gelince, USDD’nin sabitliğini kaybetmesinin ardından açıklama yapan Trondaoreserve, zaten harekete geçtiklerini belirtti. USDD sabitliğini korumak için 700 milyon dolarlık USDC aldığını duyurdu. Ayrıca kurum, teminatlandırma oranın %300’e ulaştığını açıkladı. Tron kurucusu Justin Sun yaptığı açılamada, sabit para birimini savunmak için 2 milyar dolarlık harcama yapacağını belirtti. Ayrıca Neutrion, stabil coin’in değerini artırmak için teminatlarının bir kısmını piyasaya aktarmaya hazırlanıyor.

Kripto piyasası kan gölü

Dijital varlık piyasasının istikrarı ile ilgili sorunlar, yukarıda bahsedilen enflasyon raporuyla başladı ve yatırımcıların neredeyse tüm beklentileri boşa çıktı.

Beklenmeyen makroekonomik verilerin gelmesinden hemen sonra, stETH/ETH çiftinin sabitlenmesi de tehlikede olduğundan, Ethereum kendi sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Tüm bunlara ek olarak, ETH için 1.150 dolarlık fiyatın altına düşüş, borç verme piyasasında büyük bir tasfiye zincirine neden olacaktır.

Yazım sırasında, Bitcoin 23.628 dolardan işlem görüyor ve herhangi bir geri dönüş belirtisi göstermiyor. Ethereum’a gelince, ikinci en büyük kripto varlığı 1.200 dolardan işlem görüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin