Kripto piyasasında ticaret hacimleri düşüşte: Yatırımcılar endişelenmeli mi?
Kripto piyasasında ticaret hacimleri düşüşte: Yatırımcılar endişelenmeli mi?

Kripto piyasasında ticaret hacimleri düşüşte: Yatırımcılar endişelenmeli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İstihbarat portalı Santiment tarafından hazırlanan bir rapora göre, XRP, BTC veya Cardano (ADA) gibi en iyi dijital varlıklar bir yılı aşkın süredir en düşük işlem hacmini yaşıyor. Alım satım faaliyetlerindeki bu düşüş, özellikle ticaret hacimlerinde önemli bir düşüş yaşayan altcoinler arasında belirgin bir şekilde görülüyor.

Rapora göre, sadece Bitcoin ve Ethereum’un (ETH) işlem hacimleri dikkate alındığında bile, bu rakamlar Eylül 2019’dan bu yana kaydedilen en düşük ikinci seviyeyi temsil ediyor. Azalan işlem hacimleri, yatırımcı katılımının ve piyasada coşku eksikliğinin olduğunu gösteriyor.

Kripto piyasasında işlem hacmindeki düşüş

Raporda vurgulanan dikkate değer bir eğilim ise, Mart ayındaki fiyat rallisinin başlamasından bu yana işlem hacimlerinin kurumasıdır. Kripto piyasası fiyatlarda bir artış yaşarken, ticaret hacimlerinin bunu takip etmemesi piyasa katılımcıları arasında endişelere neden oldu. Görünüşe göre piyasa, Nisan gibi erken bir tarihte, “Mayıs’ta sat ve git” şeklindeki eski bir söze hazırlanıyor.

Ticaret hacmindeki düşüş, kripto para birimi ekosistemi için çeşitli etkilere sahip olabilir. Düşük işlem hacimleri, likiditenin azaldığını ve fiyat oynaklığının arttığını gösterir. Bu da yatırımcıların pozisyonlara kolayca girip çıkmasını zorlaştırır. Ayrıca, piyasaya aktif olarak katılmaktan kaçındıkları için yatırımcılar arasında bir güven eksikliğinin göstergesi olabilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin