Kripto piyasasında stablecoin savaşı başladı: Gözler USDT ve USDC gibi varlıklarda!

Kripto piyasasında stablecoin savaşı başladı: Gözler USDT ve USDC gibi varlıklarda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LUNA ve UST’nin yaşattığı şok sonrası bir anda gözler stablecoinlere çevrildi. Özellikle de piyasada bilinen ve çok kullanılan USDT ve USDC yatırımcılar nezdinden güvenilir mi? Sorusunu akıllara getirdi. Bu konu hakkında yeni bir açıklık getiren Circle şirketi, varlıklarını savundu.

Dijital stablecoin USDC’nin arkasındaki ödeme teknoloji şirketi Circle, son günlerde yaşanılan olaylarla ilgili bir yazı paylaştı. Geçtiğimiz hafta içinde sırasıyla 99.3 milyar USDC ve 61,1 milyar USDC basılarak ve 8,4 milyar USDC bastığını açıkladı. Bunlar 2021 yılı boyunca gerçekleşti.

Circle şeffaf, olmakla övünüyor

Blog gönderisinden edinilen bilgilere göre (“İstikrar Nasıl Olunur — USDC Şeffaflığı ve Güven”), 13 Mayıs 2022 Cuma günü öğle vakti toplam USDC rezervi 50,6 milyar dolar. Şirket, bunun %77,1’i 39 milyar dolar olmak üzere ve ABD Hazine menkul kıymetlerinde kayıtlı şekilde %22,9’u nakit olarak 11,6 milyar ABD Doları tutuyor.

Circle, stabilcoin USDC ücretlerinin nasıl olduğu ve varlığı çevreleyen mevcut piyasa durumuyla ilgili denetimlerinde ve raporlarında şeffaf olmaktan gurur duyuyor. Sonuç olarak firma, USDC’nin sabit kaldığını sürekli olarak hatırlatan müşterilerin güvenini korumak için periyodik analizler sağlıyor.

Circle, yatırımcıları UST çöküşü sırasında USDC’nin istikrarı konusunda güvence altına almaya çalışıyor

Bu, algoritmik bir stabilcoin olan TerraUSD’yi (UST) rahatsız eden mevcut kriz durumu göz önüne alındığında özellikle önemlidir. Varlık, 10 Mayıs’ta aniden 0,68 $’lık rekor düşük bir seviyeye düştü. Bu olay kripto alanına kafa karışıklığına neden oldu.

Mevcut UST durumu, varlığı stake eden veya kripto borsalarında tutan yatırımcılar için özellikle sorunludur. Nedeni ise onu geleneksel para olarak kullanmaya çalışırlarsa büyük kayıplara yol açacaktır. Normalde bu durum, stablecoin olmaması gerekir.

USDC’nin geçmişi

USDC, Circle tarafından Eylül 2018’de, kurumsal kripto borsalarında para basma yoluyla alım satımlar için geleneksel dolarını sorunsuz bir şekilde USDC’ye dönüştürme fırsatı vermek için ABD doları tarafından desteklenen bir sabit para. Ayrıca gerektiğinde kullanarak USDC’lerini itibari paraya geri çevirme imkanı sunuyor.

Stablecoin nedir?

Şu sıralar kripto endüstrisinde stablecoinlerin varlığı tartışılıyor. Bunun en büyük nedeni ise UST olmuştur. Kısaca stablecoinler, ABD dolarına endeksli yapıyla çalışan bir prensibe sahiptir. Sürekli olarak 1:1 oranında dolar ile aynı hareket etmektedir.

Stablecoin listesi

Piyasanın henüz yeni doğduğu günlerde stablecoin listesi bile oldukça azdı. Şimdi ise onlarca sabit varlık orataya çıktı. Bunlardan en çok bilinen stablecoin listesi ise şöyledir:

  • USDT
  • USDC
  • BUSD
  • DAİ
  • UST
  • TUSD
  • USDP
  • USDN
  • GUSD
  • HUSD

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin