Kripto piyasasında sert düşüş! Ani çöküşün temel sebepleri?
Kripto piyasasında sert düşüş! Ani çöküşün temel sebepleri?

Kripto piyasasında sert düşüş! Ani çöküşün temel sebepleri?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto pazarı beklenmedik ani bir çöküş yaşıyor. Kripto piyasasının ani çöküşünün yanı sıra ünlü yatırımcı Louis Navellier’in geniş çapta beklenen Bitcoin ve kripto balonunu patlatabileceğine dair yaptığı uyarının ardından geldi.

Bay Navellier 90’lı yılların başından bu yana piyasaları takip ediyor ve şu yorumları yaptı:

“Fed incelemesini sürdürüyor. Bitcoin’in bir parçası olduğu risk varlıklarında bir düzeltme yaratmalı. Fed inceldikçe, hem hisse senetlerinde hem de tahvillerde daha fazla oynaklık görmeliyiz. Evet yani Bitcoin için de geçerli.”

Bitcoin için doğru alım yeriyle ilgili de yorum yapan Navellier şunları ekledi:

“46.000 doların (200 günlük hareketli ortalama) altına bir düşüşü sarı bayrak olarak, baharın en düşük seviyesi olan 28.500 doların altına bir düşüşü tamamlanmış devasa bir çift tepe olmak için alırdım. Bu da 10.000 doların altına bir düşüşe işaret eder.”

ABD Federal “incelemesi” ile birlikte, Hindistan’daki dijital para birimlerinin geleceği ile ilgili kripto pazarını istikrarsızlıklar ve spekülasyonlar bulunuyor. Ayrıca, Evergrande Group’un borcu azaltmak için resmi baskıya uymasıyla 310 milyar doların altındaki borç mücadelesi, olası bir finansal krizi tetikleyebileceği endişesini körükledi. Ekonomistler, küresel piyasaların etkilenme olasılığının düşük olduğunu ancak bankalar, tahvil sahipleri ve kripto gibi gelişmemiş piyasaların zarar görebileceğine inanıyor.

En son Covid-19 varyantı 25 Kasım tarihinde Güney Afrika’daki bilim adamları tarafından tanımlandı ve o zamandan beri ilk vakasını 1 Aralık tarihinde bildiren ABD dahil 20’den fazla ülkede tespit edildi. Aynı zamanda küresel pazar düşüşünün en önemli sebeplerinden biri oldu.

Bu tür belirsiz koşullar göz önüne alındığında küresel kripto piyasası kapitalizasyonunun toplam piyasa değeri 2.13 trilyon dolar ile yüzde 9,21’lik bir kripto çöküşü ile karşı karşıya kaldı. Toplam kripto piyasası hacmi 137.47 milyar dolarda yer alıyor.

Bitcoin (BTC), son 24 saat içerisinde ani düşüşle 42.000 dolara kadar geriledi. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para Ethereum (ETH) ise 3.500 dolara kadar geriledi. Binance Coin’in (BNB) fiyatı son 24 saatte %15,21’in üzerine düştü ve 531 dolardan işlem görüyor. Solana (SOL) son 24 saatte yüzde %21,2 düştü ve piyasa değerine göre beşinci sırada yer alırken 182 dolardan işlem görüyor.

Kripto çöküşünden meme coinler nasıl etkilendi?

Popüler meme paralardan olan Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Dogelon Mars (ELON) ve Floki gibi tokenler kripto çöküşünden etkilenerek son 24 saat içerisinden düşüş yaşamaya devam ediyor.

Piyasa değerine göre en büyük meme tokeni Dogecoin son 24 saatte %26,3 düştü ve 0,1572 dolardan işlem görürken, Shiba Inu son 24 saatte %20,3 düşüşe tanık oldu ve 0,000003244 dolardan işlem görüyor. Dogelon Mars (ELON) son 24 saatte %25 düştü ve 0,00001001 dolardan işlem görüyor.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin