Bu rapor kripto kullanımını gözler önüne seriyor: İşte dikkat çeken detaylar

Kripto piyasasında genel görünüm neler söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası genellikle yükseliş ve düşüş duyguları arasında gidip geliyor. Genellikle çeşitli metriklerle bunu belirtiyor. Bu metriklerden biri, Bitcoin’in diğer pazarlarla olan korelasyonudur. Yeni verilere göre, Bitcoin’in kripto pazarının geri kalanıyla korelasyonu tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşıyor.

En son haftalık kripto piyasası raporunda, kripto piyasası analitiği hizmet sağlayıcısı Arcane Research, haftanın başında Bitcoin’in Ethereum ile 0.90’lık bir korelasyon yayınladığını vurguladı. Diğer altcoinler ile korelasyon 0.91’de daha da yüksek olarak göze çarptı.

Mevcut korelasyon katsayıları, 2018/2019 ayı piyasası sırasında 0.95’in yükseğine hızla yaklaşıyor. Arcane Research, Bitcoin fiyatının diğer varlıklarla olan ilişkisini ölçen metrik, “piyasada genel olarak riskten kaçınan bir duyarlılık” resmini çiziyor.

Kripto piyasası Arcane görünümü

Arcane, bunun altcoin piyasası için bir endişe kaynağı olduğunu belirtti. Bitcoin ile adım adım işlem gören altcoin piyasası, Bitcoin’i altcoin’lerle tutma riskinden korunmak için çok az talep olduğu anlamına geliyor. 

Talebin olduğu yerde, Bitcoin’e maruz kalmayla ilişkili riskleri çeşitlendirmek için altcoinleri kullanmakta artık daha fazla zorluk var.

Arcane, bu yıl şimdiye kadar, BTC ve ETH arasındaki korelasyonun 0,78’den 0,9’a yükseldiğini ve genel olarak kripto pazarında hakim olan riskten kaçınma hissi ve altcoin’lere dönme arzusunun düşük olduğunu belirtti.

Arcane Research, mevcut eğilimin diğer piyasa döngülerinden oldukça farklı olduğunu da kaydetti. Piyasadaki önceki yüksek korelasyon dönemleri, ani keskin satışlardan kaynaklandı. Bu arada, son eğilim son birkaç aydır istikrarlı bir şekilde ilerliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin