Kripto paralar neden düştü? Gün nasıl başlıyor?

Kripto piyasasında en zorlu haftalardan biri yaşandı: İşte bu haftanın öne çıkan 7 gelişmesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2012 yılından bu yana piyasa bu kadar fazla tuhaflığı bir arada görmemişti. Bir hafta içinde hiç olmadığı kadar şeyler oldu. Kripto piyasası kimsenin beklemediği kadar manipüle edildi ve oynaklığa sahne oldu.

2014 yılında Mt. Gox hack’i veya Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın alması veya Elon Musk’ın SNL’de Dogecoin’i satması gibi, sektörü alt üst eden tek seferlik olaylar oldu. Ancak hiçbir zaman bir olaylar dizisi bu kadar hızlı gelişmedi.

LUNA/USDT paritesi 7 günlük görünüm

Önümüzdeki günlerde, bu çılgınlığa neyin sebep olduğu konusunda çok sayıda düşünce parçası daha fazla ortaya çıkacak. Belki de kripto topluluğunun mevcut karmaşanın çoğunu tetikleyen insanlara neden tolerans gösterdiği konusunda ciddi bir öz yansıtma olacaktır. İşte bu hafta kripto piyasasında yaşanan gelişmeler…

Terra alevler içinde:

Bir hafta öncesine kadar, Terra kriptodaki en vazgeçilmez varlıktı. Onun yönetim tokenı LUNA, piyasa değerine göre ilk 10’daydı ve dolara sabitlenmiş algoritmik stabilcoini UST, 3 numaralı stablecoindi.

Terra’dan önce pek çok proje çöktü. Fakat hiçbiri bu kadar büyük çöküş görmedi. Kripto dünyası, önümüzdeki yıllarda bu felaket hakkında konuşacak. Sektördeki bu kadar çok kişinin Terra’nın yüksek riskli yapısına neden bu kadar çabuk inandığını raporlayacak.

24 saat içinde 200 milyar dolarlık kripto değeri buharlaştı: 

Perşembe günkü bir Bloomberg raporları, kripto piyasalarının Terra çöküşünden önce 1 trilyon dolardan fazla kaybettiğini bildirdi. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, 200 milyar dolar, 2020’de Bitcoin’in tüm piyasa değerinden daha fazla anlamına geliyor. Katliama olumlu bir dönüş yapmak istiyorsanız, çöküşün çoğunun makroekonomik güçler tarafından yönlendirildiğini not edebiliriz.

COIN çöküşü : 

12 Mayıs Perşembe günü, Coinbase hisseleri (COIN) 40.83$’da dibe vurdu. Geçen yılın Nisan ayında 381$’lık ilk fiyatından %90’lık bir düşüş. Bu, kripto endüstrisinin önemli bir borsasının başına geldi.

Coinbase’in bu haftaki piyasa çöküşünden çok önce devam eden sarmalı, çoğunlukla Wall Street’in hala kriptoya nasıl değer vereceğini bilmediğini yansıtıyor.

Bakan Yellen, sistemik bir risk olmadığını söyledi: 

Hazine Sekreteri’nin bu hafta Kongre’ye kripto paranın ABD ekonomisi için “sistemik bir risk” oluşturmadığını söylemesi çok önemli. “Sistemik” terim teknik bir terimdir ve endüstriyi cezalandırıcı bir dizi yeni düzenlemeye tabi tutabileceği anlamı taşıyabilir.

Tether sallandı:

Stablecoin’lerin istikrarlı olması gerekiyor. Ancak bu hafta stablecoinlerin varlığı sorgulandı. Şimdiye kadarki en büyük stablecoin olan Tether (USDT), toparlanmadan önce kısa bir süre 95 sente düştü. Tether geçmişte mandalını kırdı, ancak Terra fiyaskosunun ortasında gelen son kayması korkunç bir zamanlamaydı 

Diğer yandan USDC ise biraz daha sağlam durabildi. Bununla ilgili şirket bir dizi açıklamalarda bulundu.

SBF, Robinhood’dan bir pay aldı: 

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, HOOD’da %8’lik bir pozisyon aldığını ve bunun tam bir devralma anlamına gelebileceğini açıkladı. Bu gerçekleşirse, bir zamanlar Silikon Vadisi sevgilisi ve Coinbase’e ciddi bir rakip olarak görülen Robinhood için ironik bir dönüş olacak.

Elon Musk bir anda Twitter’ı satın almaktan vazgeçti: 

Elon,  yeni tuhaflıklarına bir yenisini daha ekledi. Tesla CEO’su Cuma günü Twitter’ı satın almayabileceğini öne sürdü. Bu da hissenin olumsuz tepki vermesine neden oldu. Ancak sonrasında Twitter’ı satın almaya “hala kararlı” olduğunu açıkladı. Bu tarafta da ne olacağı henüz bilinmez bir denkleme sürükleniyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin