Hafta sonu piyasa izlemesi: İşte öne çıkan fiyat hareketleri
Hafta sonu piyasa izlemesi: İşte öne çıkan fiyat hareketleri

Kripto piyasasında baskı devam ediyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tüm piyasalar yeni haftayla beraber mart ayı başlangıcını yaptı. Geleneksel ve dijital varlık piyasasında aşırı bir stres son haftalarda gözle görülüyor. Bunun en büyük sebebi ise Amerika’nın faiz artışı gösterilebilir. FED’in içinde yer alan yönetici ve başkanlar 50 baz puan artışını bekliyor.

FED tarafından gelecek olan 50 baz söylentisi piyasaları ciddi anlamda baskı altında bırakıyor. Dijital varlık piyasasında, faiz stresi daha fazla hissediliyor. Ayrıca kripto piyasasıyla ilgili gelen olumsuz haberlerde düşüşün bir diğer önemli faktörü.

Kripto piyasası haftaya cansız başladı

Piyasanın en değerli iki varlığı Bitcoin ve Ethereum anlık olarak yüzde 0,50 ve yüzde 1 oranında kayıpla fiyatlanıyor. Her ne kadar kayıplar minimal kalsa da altcoin varlıklarında düşüşler daha çok hissediliyor.

Bitcoin’in 22.500 doları geçememesi destek bölgelerini fazlasıyla aktif tutuyor. Altcoin’lerde de durum pek iç açıcı değil. Kripto piyasasında bazı varlıkların 1 ay önceki seviyelere döndüğü görülüyor.

Son 24 saat içinde yaşanan düşüşle birlikte genel piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyelerinde kaldı. Dün TradingView’de 990 milyar dolar, CoinMarketCap’te ise veriler 1.023 trilyon dolar olarak ölçüldü. Aynı zamanda dün günlük hacim 28 milyar dolara kadar düştü. Akşam üstü ABD senatörü tarafından gelen açıklamalar piyasayı biraz daha sakinleştirdi. 

Bugün ise piyasalar dün benzer hafif yukarı yönlü hareketler sergiliyor. Fakat kazançlar yine de oldukça düşük kalıyor. Bitcoin ve Ethereum yüzde 1’in altında kazanç yazıyor. Kripto piyasası genelinde ise hemen hemen benzer kazanımlar göze çarpıyor. Yine de piyasadaki risk iştahının bitmediğini görüyoruz.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin