Kripto piyasası yıl sonuna kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşacak mı? Uzmanlar yanıtladı!
Kripto piyasası yıl sonuna kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşacak mı? Uzmanlar yanıtladı!

Kripto piyasası yıl sonuna kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşacak mı? Uzmanlar yanıtladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri 2021’de şimdiye kadarki en iyi yılını yaşadı. Ethereum 4.800 doların üzerinde yeni bir rekor kırdığı için Bitcoin fiyatı 68.680 dolara kadar fırladı. Piyasa değeri 2 trilyon doları aştığı için hemen hemen tüm diğer altcoinler de yeni bir zirve yaptı. Kullanıcı sayısı neredeyse üç katına çıkarak 300 milyona ulaştı. Ancak bu yıl bir milyar kullanıcıya ulaşabilir miyiz? Araştırmalar böyle düşünüyor.

Geçen yıl Ocak ayında, küresel olarak kullanıcı sayısının nihayet 100 milyonu geçtiğini ortaya koyan bir rapor yayınlandı ve bu büyüme yıl boyunca devam etti. Aralık ayına kadar dünya çapında kripto para sahibi 295 milyon insan vardı. Bu büyümeye bakıldığında, birçok borsa bir milyar kullanıcıya ulaşılacağına inanıyor.

FTX borsasının kurucusu ve sıkı bir Solana hayranı olan milyarder Sam Bankman-Fried de bir milyara gideceğine nanıyor. Büyümenin, kripto dışı uygulamaları sektöre getirmekten kaynaklanabileceğine ve bunun da daha fazla kullanıcıyı bünyesine katabileceğine inanıyor.

Bir röportajda şunları söyledi:

Kendilerinin yaklaşık bir milyar kullanıcısı olan bazı uygulamalar var, bu yüzden bunlardan biri kullanıcılarının çoğunu kriptoya dahil ederse, tek başına bu bile sizi oldukça yakına getirebilir. Zaten o kadar uzakta değiliz.

1 milyar kullanıcıya nasıl ulaşabilir?

Bir milyar kullanıcıya ulaşıp ulaşılmayacağını tahmin etmek için geçmiş yılların kalıplarına ve bunların gelecek için ne anlama geldiğine bakmamız gerekiyor. En büyük kalıp, fiyatlar ve yeni kullanıcı sayısı arasındaki korelasyon.

Geçen yıl ağustos ayında aylık büyüme oranı %15,2 oldu. Bitcoin Temmuz ayında 29.000 dolara ulaştıktan sonra toparlandı ve Ağustos ayının sonunda 49.000 dolardan devam etti. Bu fiyat artışı, kazançlardan yararlanmak isteyen birçok yeni yatırımcıya yol açtı.

Eylül ayında, Bitcoin 52.000 dolardan 41.000 dolar seviyelerine geriledi. Bu durumda, sayılar düştü ve aylık büyüme yalnızca %1,1 oldu. Kasım ayında, BTC sadece 69.000 dolar gibi yeni bir zirve belirlediğine, %7,7 büyüme yaşandı.

Bu model devam ederse, Bitcoin bu yıl 700 milyon yeni kullanıcı çekmek için istikrarlı bir şekilde kazanmaya devam etmeli. Şimdiden, tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydettiği değerin %50’sini kaybetti. Analistler ayrıca Fed’in niceliksel sıkılaştırmaya girmesiyle kripto için zor bir yıl olabileceğini tahmin ediyorlar. Bitcoin ve diğer varlıklar yeni zirvelere ulaşamazsa, bir milyar kullanıcıya ulaşmak boş bir hayal olarak kalacak.

Hindistan, Rusya, Endonezya ve Nijerya kilit rol oynayacak

Yeni kullanıcı sayısıyla fiyat korelasyonunun dışında, kripto büyük ölçüde en yüksek nüfusa sahip birkaç ülkenin masaya ne getirdiğine bağlı olacak. Şu anda, Çin ve Bangladeş’teki en kalabalık on ülkeden ikisi kriptoyu yasakladı. Hindistan bir yasağı düşünüyor, Rusya ve Pakistan da öyle. Geriye Bitcoin yasağını desteklemeyen ABD, Brezilya, Nijerya, Meksika ve Endonezya kaldı. Ancak, Nijerya ve Endonezya ticari bankaların kripto ticaretini kolaylaştırmasını yasakladı.

Bu on ülkenin toplam nüfusu 4.5 milyar, yani dünyanın geri kalanının toplamından bir milyar daha fazla. Yalnızca Çin ve Hindistan’da 2.8 milyar insan var ve Hindistan önerilen eylemleriyle ilerlerse, ikisi de bu yıl Bitcoin karşıtı olabilirler. Bu büyük bir darbe olur ve kriptonun bir milyar kullanıcıya ulaşmasını çok daha zor hale getirir.

Bununla birlikte, bu en kalabalık ülkeler kriptoya karşı çıksa bile, endüstrinin hâlâ bir şansı bulunuyor. 2,8 milyar kullanıcısıyla Facebook Çin’de yasaklandı. Aylık bir milyar aktif kullanıcısı olan TikTok, 2020’nin ortalarından bu yana Hindistan’da yasaklandı. Bu platformlar gelişmeye devam etti ve kripto da benzer bir yol izleyebilir.

crypto-news-flash

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin