featured

Kripto piyasası Bitcoin’in durgunluğuna rağmen yükselişe devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in 23,000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasının ardından piyasa hareketlendi. Şu anda fiyat hareketinin daha durgun olmasına rağmen, bazı altcoin’ler yükselişe devam ediyor.

Her ikisi de birkaç ayın en yüksek seviyelerine ulaşan BNB ve LDO dahil olmak bazı altcoin’ler 24 saat için etkileyici kazançlar sağladı.

BNB ve LDO başı çekiyor

Binance’in yerel kripto para birimi olan BNB, FTX’in çöküşü ile hızlı bir değer kaybı yaşamıştı. Ayrıca BNB, piyasadaki en volatil altcoin’lerden bir tanesi olmuştu. Bir noktada, piyasanın geri kalanıyla aynı hızla geri çekilmeden önce saatler içinde 300 dolardan neredeyse 400 dolara yükseldi.

En önemli fiyat düşüşü, 17 Aralık’ta 220 dolar ile birkaç ayın en düşük seviyesine gerilediği zaman gerçekleşmişti. Ancak, ilerleyen günlerde kademeli olarak değer kazanmaya başladı. 2023’ün başlarındaki koşu, fiyatı daha yükseğe çıkardı. Bu, bugün erken saatlerde 320 doların üzerine bir fiyat artışıyla sonuçlandı. Sonuç olarak FTX fiyaskosunun ortaya çıkmasından bu yana BNB, en yüksek seviyesine yükselmiş oldu.

Lido DAO’nun yerel kripto para birimi de son birkaç haftadır yüksek seyrediyor. Son 24 saat içinde LDO, %6 oranında bir artış yaşadı ve 2,6 dolar seviyesinin üzerine yükseldi. Bu, son beş aydır kaydettiği en yüksek değer oldu.

kripto para

Kripto piyasasındaki altcoin’lerin çoğu biraz daha sakin işlem görüyor. Duyurusunun 9. yılında Ethereum, küçük bir geri çekilmeye rağmen 1,600 doların üzerinde işlem görmeye devam etti.

Kripto piyasasının toplam değeri ise CoinMarketCap verilerine göre 1,050 trilyon dolar civarında.

Bitcoin hâlâ 23,000 dolar civarında

Piyasa lideri, birkaç hafta önce nihayet 17,000 doların üzerine çıktığından beri, yeni yerel zirveler oluşturuyor. Sonraki günlerde 18,000 dolar, 19,000 dolar ve nihayetinde 20,000 dolar olmak üzere kritik seviyeleri sırasıyla aştı.

Yine de, boğalar kontrolü elinde tuttuğu için hepsi bu kadarla kalmadı. Boğalar BTC fiyatını geçen hafta sonu Eylül ayından bu yana ilk kez 23,000 doların üzerine çıkardılar. Bitcoin, birkaç ayın zirvesini gördükten sonra biraz durdu. Ancak yine de şu anda 23,000 dolar civarında yatay bir şekilde işlem görmeye devam ediyor.

Bu da fiyatın, kriptodan uzun süredir nefret eden iki kişinin – Peter Schiff ve Jim Cramer – yatırımcılara varlıklarını elden çıkarmalarını tavsiye ettiğinden beri yaklaşık %30 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına geliyor.

Dünden bu yana önemli bir hareketin olmamasıyla birlikte, BTC’nin piyasa değeri hâlâ 440 milyar doların biraz altında iken altcoin’ler üzerindeki hâkimiyeti ise %42.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin