Kripto piyasası yeniden kan gölüne döndü: Endeks, aşırı risk sinyali gösteriyor

Kripto piyasası yeniden kan gölüne döndü: Endeks, aşırı risk sinyali gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gece saatlerinde yapılan günlük kapanış kimsenin beklemediği şekilde sert geldi. Aşağı doğru inen mumların neticesinde günlük kripto piyasasının kapanışı can sıktı. Bitcoin 19.000 doların altına kadar düştü.

Bitcoin’deki sert düşüş altcoin’lere daha çok yansıdı. Kayıplar şu an yüzde 2 ile 5’in üzerine çıktı. Hatta düne göre kayıpların yüzde 10 seviyelerine kadar gelebildiğini söylemek mümkün. Şu an BTC, 19.000 doların üzerinde kalsa da altcoin’lerde ciddi bir ezilme yaşandı.

Tüm bu sıkıntıların ana kaynağı ise Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın yeniden alevlenmesi olarak gösteriliyor. Savaşın daha çok alevlenmesi ise yine ABD ve İngiltere gibi ülkeler tarafından sağlanıyor gibi.

Kripto piyasasında Korku ve Açgözlülük seviyesi “Aşırı Risk” noktasında

Çoğu kripto para birimi, küresel kripto piyasası değeri önceki gün %3,26 düşerek 916 milyar doların altına kadar geriledi. Haberi yaptığımız esnada kripto piyasası genel hacmi 920 milyar dolar seviyelerinde. Bununla birlikte, son 24 saat içinde genel kripto piyasası hacmi %63,81 artarak 54,09 milyar dolara yükseldi.

DeFi’deki toplam hacim, kripto pazarındaki toplam 24 saatlik hacmin %6,73’ünü oluşturan 3,64 milyar dolardı. Tüm stablecoin’lerin toplam hacmi 51.01 milyar dolardı ve kripto piyasasının toplam 24 saatlik hacminin %94.31’ini oluşturuyor.

Salı günü, kripto para piyasası, korku ve açgözlülük endeksinin “aşırı korku” olduğunu göstermesiyle birlikte “riskten kaçma” modunda kaldı. Tipik olarak, yatırımcılar riskli varlıklardan kaçınırlar. ABD doları, altın ve devlet tahvilleri gibi güvenli liman varlıklarına yatırım yapmaya devam ederler.

Diğer yandan aşırı korku alımların daha da önünü açabilir. Fakat aşırı korku seviyesi daha öncesinde 10’lu seviyelere kadar düştüğünü hatırlatalım.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin