featured

Kripto piyasası yeni haftaya başladı: Bitcoin neden yükseldi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklar, yeni bir haftaya başlangıç yapıyor. Hafta sonu iyi bir altcoin furyasına tanıklık ettik. Öne çıkanlar arasında kripto para borsasının yerel tokeni HT vardı. İlk 100 içinde en fazla Huobi Token dikkat çekerken asıl patlamalar bu listenin dışında yaşandı. Bununla birlikte yazı içinde Bitcoin neden yükseldi? Sorusuna yanıt arayacağız.

147. sırada yer alan MDX, yüzde 165’in üzerinde bir artış yaşadı. Haftalık iyi bir performans gösteren altcoin ciddi bir ralliye imza attı. MDX’i yüzde 152 ile PHA takip etti. Diğer dikkat çekenler ise LTO, TVK, PERP ve ARPA gibi varlıklar oldu.

Kripto para piyasası, çeşitli olumsuz makroekonomik güçler nedeniyle büyük bir satışla karşı karşıya kalmıştı. Geçen hafta içinde büyük bir stres görülmüştü. Ancak bu durum hafta sonuna doğru değişti.

Bitcoin neden yükseldi?

Genel makroekonomik durum hala kripto fiyat hareketini belirliyor. Fed, enflasyon seviyelerini frenlemek için agresif duruşunu sürdürürken kripto para birimleri büyük bir satışla karşı karşıya kaldı. Açıklanan son enflasyon verileri, Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının enflasyonu hedef seviyelere çekmediğini gözler önüne serdi.

DXY (ABD Dolar Endeksi)

Bununla birlikte, bugün Bitcoin fiyat rallisi doların gücünün düşmesine bağlanabilir. ABD doları %0,3 düştü ve kripto piyasası bir ralli ile karşılık verdi. Dolar endeksinin güç kaybetmesi, “Bitcoin neden yükseldi” sorusuna bir şekilde yanıt oluyor.

Son ralli kripto yatırımcılarını cesaretlendirecek olsa da, piyasa Fed’in bir sonraki faiz kararını izlemeye devam edecek. Bir sonraki FOMC toplantısı 2 Kasım’da olacağını hatırlatalım.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin