Kripto piyasası özeti: İşte son günlerin en dikkat çeken gelişmeleri
Kripto piyasası özeti: İşte son günlerin en dikkat çeken gelişmeleri

Kripto piyasası özeti: İşte son günlerin en dikkat çeken gelişmeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Ağustos 2022’den bu yana ilk kez 24 bin doları aştı ancak hızla geri çekildi. Bu, Federal Rezerv’in beklendiği gibi faiz oranlarını 25 baz puan artırmasıyla oldu.

Toplam kripto para piyasası kapitalizasyonu son yedi gün içinde 35 milyar dolar arttı ve sektör, 2022’deki çok sayıda iflas göz önünde bulundurulduğunda toparlanmaya çalışıyor.

Bazıları, toparlanma hızının yavaşladığını ve bunun başka bir düşüş eğiliminin tersine dönmesinin nedeni olabileceğini savunuyor. Bununla birlikte, ABD Federal Rezervinin para politikasında dönmesini ve artan faiz oranlarını yavaşlatmasını bekleyenler de bulunuyor.

Bitcoin, Ağustos 2022’den bu yana ilk kez 24.000 doların üzerine çıkarken, piyasanın geri kalanı da yükseldi. O zamandan beri bir düzeltme oldu ve bu yazının yazıldığı sırada BTC, haftalık %2,7’lik bir artışla yaklaşık 23.500 dolardan işlem görüyor.

Bununla birlikte, BTC’nin hakimiyetindeki artışın son birkaç haftadır yavaşlaması, altcoinlerin güçlü kaldığını gösteriyor. Fantom (FTM) gibi daha büyük kapitalizasyona sahip kripto paralardan bazıları haftalık %30 arttı.

Merkezi olmayan finans alanı da yükselişte ve Ethereum ikinci katman ölçeklendirme çözümü Optimism en çok kazananlar arasında yer alıyor. Yerel kripto para birimi OP, yalnızca son yedi gün içinde %45 gibi büyük bir artış göstererek, toplam kazancını aylık %230’un üzerine çıkardı.

Sonuç olarak, baskın piyasa hissiyatı da Ocak ayında muazzam bir şekilde iyileşti. Şu anda, aylarca “korku” ve “aşırı korku” bölgesinde sıkışıp kaldıktan sonra “açgözlülük” seviyesinde duruyor. Olumlu gidişatın önümüzdeki günlerde devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

MetaMask, kripto cüzdanları için yeni gizlilik özelliklerini açıkladı

Önde gelen kendi kendini koruyan kripto para cüzdanlarından biri olan MetaMask, çeşitli gizlilik özelliklerini açıkladı. Bu, şirketin geçtiğimiz haftalarda aldığı artan eleştirilere bir yanıt olarak geldi.

Meta, 2022’de Metaverse Initiative’de 13.7 milyar dolar kaybetti

Teknoloji devi ve sosyal medya patronu Meta (eski adıyla Facebook), 2022’de Metaverse girişiminde 13.7 milyar dolar kaybetti. Diğer teknoloji devleri de 2022’nin son çeyreğindeki kazançlarını kaçırdı.

Optimism’in OP tokeni, 3 dolara yaklaşarak yeni rekoru kırdı

Optimism’in OP’si, yalnızca son yedi günde yaklaşık %40’lık bir artış kaydederek geçen haftanın en iyi performans gösterenlerinden biri oldu. Kripto para birimi geçen ay yaklaşık %230 arttı.

DeFi Protokolleri BonqDAO ve AllianceBlock’tan 110 milyon dolar çalındı

Başka bir DeFi protokolü grubu olan BonqDAO ve AllianceBlock, 110 milyon dolar karşılığında saldırıya uğradığından, bu hafta kötü bir haberle sarsıldı.

Birleşik Krallık, FTX çöküşünden sonra kripto endüstrisinde “Güçlü” standartları uygulayacak

Birleşik Krallık, ülkedeki kripto para birimi endüstrisi için “sağlam, şeffaf ve adil standartlar” uygulamaya hazırlanıyor. Sıkı düzenlemeler için yapılan baskı, FTX skandalına bir yanıt olarak geliyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin