Kripto piyasası, Fed ve BoE'nin oran artışlarına rağmen yeşil kalmayı başardı!
Kripto piyasası, Fed ve BoE'nin oran artışlarına rağmen yeşil kalmayı başardı!

Kripto piyasası, Fed ve BoE’nin oran artışlarına rağmen yeşil kalmayı başardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, ABD Merkez Bankası (Fed) ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz artışlarına rağmen yeşilde kaldı. Her iki merkez bankası da enflasyonu kontrol altına almak için gösterge faiz oranlarını 25 baz puan (bps) artırdı. Buna rağmen, kripto piyasası değeri 17 Mart’ta 1,14 trilyon dolardan Cuma günü 1,17 dolara yükseldi.

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin yüzde 5 arttı ve 28.051 dolardan işlem görüyor. Ethereum yüzde 2,7 arttı ve Cuma günü 1.788 dolardı.

Kripto şirketi Mudrex’in kurucu ortağı Alankar Saxena:

“Bu hafta boyunca, Bitcoin çoğunlukla 28.000 dolar seviyesinin üzerinde kaldı. Bitcoin, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarıyla ilgili FOMC toplantısı öncesinde yükseldi. Ancak duyurudan sonra değeri 27.000 dolara düştü. Bununla birlikte, Perşembe günü, yatırımcılar toparlandıkça hızla yükseldi ve değerini tekrar 28.000 doların üzerine çıkardı.”

Hafta boyunca kripto dünyasındaki bir diğer önemli gelişme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto borsası Coinbase’e yaptığı duyuru oldu. Listelenen dijital varlıklarının tanımlanmamış bir kısmı, staking hizmeti Coinbase Earn, Coinbase Prime ve Coinbase Wallet ile ilgili “üstünlük soruşturması” sonrasında “Wells bildirimi” verildi.

Wells Bildirimi, menkul kıymetler yasalarının iddia edilen ihlallerini ortaya koyar ve ayrıca aranılan çareleri belirtir.

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal mevcut durumu değerlendirdi:

“Varlıklarımızın ve hizmetlerimizin yasallığına güveniyoruz ve gerekirse, savunduğumuz netliği sağlamak ve SEC’in adil veya makul olmadığını göstermek için yasal bir süreci memnuniyetle karşılarız.”

Şimdi ne beklenebilir?

Piyasaların önümüzdeki hafta dalgalı seyretmesi bekleniyor.

Liminal’de Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı (SVP) Dhruvil Shah:

“Fed, ekonominin sağlığını yönetmek için ılımlı oran artışına devam edebilir ve yüksek borçlanma maliyetleri nedeniyle piyasalarda sınırlı büyüme bekleyebiliriz.”

business-standard


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin