Kripto piyasası kurtulaşa erecek mi? Yatırımcılar artık umutlanmak istiyor...

Kripto piyasası kurtulaşa erecek mi? Yatırımcılar artık umutlanmak istiyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 9 Eylül son iş günü biterken kripto piyasası hafta sonuna hazırlıklı giriyor. Bitcoin ve Ethereum önemli bölgelere ilerleyerek kazançları artırıyor.

Dünya genelinde yaşanan faiz söylemleri küresel piyasaları etkiliyor. Genel anlamda ekonomik veriler bu ay açıklanan ve açıklanacak olan faizlere kitlenmiş durumda. En önemli faiz kararı ise Amerika tarafından gelecek. Sert şahin bakış kripto piyasası başta olmak üzere tüm makro ve mikro ekonomiyi etkileyebilir.

Tüm bunların dışında yatırımcılar bitkinlik halinden çıkmak istiyor. Zaman zaman varlıklar iyi bir performans gösteriyor. Fakat alımların çoğu yüzde 50’nin üstündeki bölgede kaldı. Yeni giriş yaşayanlar ve günlük al/sat yapanlar hariç büyük çoğunluk zararda…

ABD Dolar Endeksi 1 Saatlik Görünüm
ABD Dolar Endeksi 1 Saatlik Görünüm

Dolar güç kaybetti, kripto piyasasına can geldi

DXY endeksindeki iki gün üst üste düştü. Bu düşüş kripto pazarında toparlanmaya yol açtı. En iyi 20 kripto para biriminin tümü yüzde 5’in üstünde yükselirken, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) yaklaşık %10’luk performansa imza attı.

ABD hisse senedi piyasaları da Dow Jones vadeli işlemleri ve Nasdaq-100 vadeli işlemleri hemen hemen %1 oranında yükseldi. Avrupa piyasaları ise İngiltere’de kraliçenin ölüm haberine rağmen %2 pozitif ayrıştı.

Piyasası Korku ve Açgözlülük Endeksi
Piyasası Korku ve Açgözlülük Endeksi

Kripto piyasası korku endeksi ve Bitcoin

Kripto Piyasası Korku ve Açgözlülük Endeksi, 20’den 22’ye küçük bir artışla çok kıpırdama gösterdi. Daha önceki aylarda 10 seviyesinin altına kadar gerilemişti.

Bitcoin (BTC) fiyatı sırasıyla 19,076 dolar ve 21,080 dolar ile 24 saatlik en düşük ve en yüksek seviyeyi gördü. Bitcoin rallisi, Bollinger bantlarının sıkışmasının ardından yukarı yönlü kırılma ile tetiklendi. Aşırı alım bölgesinde hareket ederken güç gösteren RSI dikkat çekti.

BTCUSD 1H
BTC/USD 1H

20-EMA (kırmızı) günlük zaman diliminde 50-EMA’nın (mavi) üzerine çıkarak yükseliş hareketini işaret ediyor. Diğer yandan, Bitcoin fiyatı hala 23.000$ olan 200-WMA kilit seviyesinin yakınında. 200-WMA’ya müteakip bir ralli, yükseliş momentumunu ve dibe vuran senaryoyu teyit edecektir.

Kripto piyasası için ortaya çıkan diğer veriler

Stablecoin Supply Ratio’nun bir çeşidi olan SSR Shock Momentum, net bir satın alma sinyali gösteriyor. Stablecoin Supply Ratio, tüm stabilcoin’lerin piyasa değeri Bitcoin’in piyasa değeridir. Son iki yılda gösterge 11 alım sinyali verdi. Bu alım sinyallerinden 10’u büyük karlar verdi.

Son olarak 13 Eylül Salı günü açıklanacak olan enflasyon verileri önümüzdeki aylarda piyasanın yönünü tayin edebilir. Enflasyon sonrasında Fed’in, 21 Eylül’de faiz kararı da kaç baz puan artışına etki edecektir. Şu an piyasa beklentisi 75 baz puan artışında hem fikir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin