Kripto piyasası kritik kararlar öncesinde volatil hareketini sürdürüyor!
Kripto piyasası kritik kararlar öncesinde volatil hareketini sürdürüyor!

Kripto piyasası kritik kararlar öncesinde volatil hareketini sürdürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkez bankaları enflasyonist tehdide karşı savaşmaya devam ettikçe faiz oranı artışlarının yavaşlaması bekleniyor. Buna karşılık, kripto piyasası diğer riskli varlıklarla birlikte dalgalı hareketini sürdürebilir.

Raporlar, ABD’nin Federal Rezerv’in 2023’ün geri kalanına ilişkin politika kararının seyrine karar vermek için bu hafta Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklayacağının altını çizdi.

‘Süper Merkez Bankası Haftası’ kripto piyasasına baskı yapıyor

ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 14 Aralık’ta faiz oranlarını %75 ihtimalle 50 baz puan artıracağını açıkladı. Bu tahmin, bu yılki altı önemli artışın ardından geldi. Aynı zamanda Avrupa ve İngiltere merkez bankaları da hafta içinde faiz kararlarını açıklayacak. Bu nedenle bu hafta tüm dünyada “Süper Merkez Bankası Haftası” başlıyor.

Küresel kripto para piyasası değeri son 24 saat içinde yaklaşık %2’lik bir düşüşle 877 milyar dolara geriledi. Yazının yazıldığı sırada, Bitcoin kripto para başına 17.000 doların altında işlem görürken, Ethereum 1.300 doların altında kaldı.

‘Dijital Altın’ düşük enflasyonda nasıl performans gösterecek?

Küresel piyasalarda altın, yaklaşan politika kararının ardından geriledi. Altın enflasyona karşı bir koruma olarak görüldüğünden, enflasyonist seviyelerin düşürülmesi altının fiyatını düşürür. Genellikle dijital altınla eşitlenen Bitcoin’in de geçiş sürecinde dalgalı kalması bekleniyor.

Bloomberg’in kıdemli stratejisti Mike McGlone geçtiğimiz günlerde BTC’nin “altının yüksek beta versiyonuna” dönüştüğünü tweetledi. Bu, Bitcoin’in piyasa gerilemeleri sırasında altından daha iyi performans gösterebileceği anlamına gelir.

Bununla birlikte McGlone, altının en iyi performans gösterenlerden biri olmasını bekliyor. Basın zamanında, Bitcoin’in korku ve açgözlülük endeksi piyasadaki korkuyu yansıtıyor.

Bu arada merkezi olmayan finans piyasasında kilitlenen toplam değer de son 24 saatte düştü. DeFiLlama, dönem boyunca yaklaşık %1 düşüşle 42 milyar doların altında bir TVL kaydetti.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin