Kripto piyasası kırmızıya döndü! Çöküşün ana nedeni nedir?
Kripto piyasası kırmızıya döndü! Çöküşün ana nedeni nedir?

Kripto piyasası kırmızıya döndü! Çöküşün ana nedeni nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası bir gecede kırmızıya döndü ve daha büyük düşüş kapıda gibi görünüyor. Bitcoin son 24 saatte %2’ye yakın düşerken, Ethereum %3’ün üzerinde düştü. BTC şu anda 19.100 dolardan işlem görürken ETH 1.281 dolardan işlem görüyor. Ancak, piyasanın geri kalanı daha büyük bir çöküşle karşı karşıya kaldı.

Ripple’ın XRP’si güçlü rallisinden geri döndü ve son 24 saatte %7’ye yakın kaybetti. Cardano ve Solana ise dibe doğru olan hareketlerini sürdürdüler. Cardano %6 düşerken Solana %4’e yakın düştü. Chainlink güçlü temellere sahip olmasına rağmen olumuz makroekonomik koşullardan etkilendi.

Ethereum Classic, kripto pazarındaki en kötü performans gösterenlerden biri olmaya devam ediyor. ETC’nin Ethereum birleşmesinin ardından yükselmesi bekleniyordu. Ancak, ETC yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor ve son 24 saatte %11 düşüşle 24 dolardan işlem görüyor.

Kripto piyasası, Federal Rezerv tarafından oluşturulan şahin makroekonomik koşullarla mücadele ediyor. Kripto piyasasındaki mevcut düşüşün ana nedeni TÜFE verilerinin açıklanacak olmasıdır. TÜFE, ülkedeki enflasyon seviyelerinin güçlü bir göstergesidir. Geçen ay açıklanan TÜFE verileri beklentileri karşılamadı. Sonuç olarak, kripto piyasası büyük bir çöküşle karşı karşıya kaldı.

Benzer şekilde Üretici Fiyat Endeksi de bu ay açıklanacak. Kilit federal yetkililer, enflasyonu kontrol altında tutmak için şahin duruşlarını koruyor. Fed İzleme aracı şu anda 75 baz puanlık bir faiz artışı olasılığını gösteriyor. TÜFE ve ÜFE verileri beklenenden daha kötü gelirse, piyasa 100 baz puanlık bir artışla fiyatlanabilir.

Durgunluk piyasa için kurtarıcı olur mu?

Fed yetkilileri şahin bir duruş sergilemeye devam ediyor. Ancak, küresel finansal istikrarsızlığa ilişkin endişeler artıyor. Uluslararası Para Fonu Salı günü Küresel Finansal İstikrar raporunu yayınlayacak. Bununla birlikte, durgunlukla ilgili endişeler artarsa, Fed daha farklı hamleler yapabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin