Kripto piyasası FOMC tutanaklarına ne tepki verecek?
Kripto piyasası FOMC tutanaklarına ne tepki verecek?

Kripto piyasası FOMC tutanaklarına ne tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantı tutanakları, yaygın piyasa beklentisi arasında yayınlanacak. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantı tutanakları yayınlandığında, piyasaların son günlerde görülen satışlarla güçlü tepki vermesi bekleniyor. FOMC tutanakları, piyasada süregelen belirsizliğin arttığı bir zamanda geliyor. Bu arada, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranı kararları piyasa duyarlılığının anahtarı olacak. Bu nedenle, oranları artırmaya devam etme ihtiyacına ilişkin herhangi bir başka gösterge, hisse senedi değerlerinde düşüşe yol açacak.

FOMC toplantısı varlıkları nasıl etkileyecek?

2023’ün başlangıcı geleneksel pazarlar için iyi getiriler getirse de, kripto ekosistemi göreceli olarak bu seviyenin çok üzerinde toparlandı. S&P 500 Endeksi 1 Ocak 2023’ten bu yana yaklaşık %4 artarken, Bitcoin fiyatı %50’nin üzerinde büyüdü. Bu nedenle, hisse senetlerindeki oynaklık başlangıçta kripto para birimleri için aşağı yönlü görünebilir, ancak sonunda onlara fayda sağlayabilir. Bunun nedeni, yatırımcıların yükselen faiz oranlarından ve çevredeki belirsizlikten korunmak için yüksek getirili yatırımlara yönelmeleri olabilir.

ABD Dolar Endeksi (DXY), FOMC tutanaklarının açıklanması öncesinde yukarı doğru bir eğri üzerindeyken, BTC bir düzeltmeden geçiyor. Bu yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı son 24 saatte %2,55 düşerek 23.739 dolar seviyesinde bulunuyor.

Popüler yatırımcı Michael van de Poppe, piyasa düzeltmesinin ortasında bir satın alma fırsatı olabileceğini düşünüyor. FOMC tutanaklarının yayınlanmasının ardından bir düşüşün hafta boyunca küçük bir ralliye yol açıp açmayacağı henüz belli değil.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin