featured

Kripto piyasası enflasyon verilerine tam olarak nasıl karşılık verdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün Amerika tarafında hem enflasyon hem işsizlik başvuruları ile ilgili rakamlar geldi. Her iki rakam beklentileri şaşırttı. Enflasyon ilk defa düşük bir rakamla geldi. Enflasyon hızının düşmesini kripto piyasası ilk olarak olumlu karşıladı.

Enflasyon sonrasında gelen ABD İşsizlik Hakları da beklentilerin bir hayli altında oldu. Başvurular 205 bin olarak açıklandı. Kripto piyasası bu açıklamaların ardından yukarı ve aşağı oynaklık gösterdi. Temel destek noktalarına doğru iğneler görüldü.

Bitcoin ve türevleri yaptığı iğnelerin ardından daha sakin olmayı tercih etti. Günün büyük çoğunluğunda artıda olan kripto para birimleri şu an nötr ya da pozitif bir seyir izliyor.

Kripto piyasası enflasyon sonrasında duruldu

Coinmarketcap verilerine göre, Bitcoin (BTC) fiyatı son 24 saatte %3,6 artışla 18.050 dolar seviyelerinde bulunuyor. Ancak, son bir saat içinde BTC fiyatı, verilerin yayınlanmasından hemen sonra başlangıçta bir fiyat artışı gösterdikten sonra yaklaşık %0,31 düştü. 

Aynı durum, Ethereum (ETH) için de geçerli oldu. TÜFE enflasyon verilerinin yayınlanmasına tepki olarak sadece %0,16 düştü. Bununla birlikte, borsalar enflasyonun soğuduğu haberleriyle iyimser kaldı.

Diğer yandan Fed tarafından da ilk açıklama geldi. En kritik açıklama faiz ile ilgili oldu. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Timothy Harker, enflasyon hakkında konuştu. Harker,

“Enflasyon için kötü senaryo artık geride kalmış gibi duruyor. Şimdi artık iş gücü ile piyasanın daha iyi olmasını bekleyebiliriz. 2023 yılında Fed’in faiz artışı mümkün. Ancak bu artış 25 baz puanı geçmemesi gerekiyor. Bundan sonra faiz artışları 25 baz puan ile sınırlı olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin