coinbase kripto borsası
Kripto piyasası düşerken Coinbase yükselmeye devam ediyor

Kripto piyasası düşerken Coinbase yükselmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları son aylarda fon çıkışları ile etkilenirken, çoğu kripto para savunucusu kripto piyasasına adaptasyon oranının yükseleceği düşüncesi ile oldukça rahat görünüyor. Sektöre eleştirisel yaklaşanlar bu düşünceyi yersiz bir iyimserlik olarak tasnif edebilir. Ancak Coinbase CEO’su Brian Armstrong kısa bir süre önce kripto para piyasasının büyüme gösterdiğine dair bazı rakamlar açıkladı. Armstrong’un aktardığı rakamlara göre Kripto paraların ayı piyasası görünümlerine rağmen Coinbase kripto borsası kullanıcı sayısı her geçen gün büyük ölçülerde artıyor.

Coinbase kripto borsası günde 50.000 yeni kullanıcı kaydı yapıyor

Coinbase uzun zamandır kripto para piyasasını kontrol eden kurumlardan biri. Ve 25 milyona yakın kullanıcısı bulunuyor. Ancak bu yılki fiyat düzeltmeleri, kripto yatırımcılarını oldukça zorladığı için, birçok kötümser, bunun kripto borsası için sonun başlangıcı olduğunu düşünmeye başladı. Bloomberg tarafından yapılan bir haber ise durumun hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Coinbase’in kurucusu ve CEO’su Brian Armstrong, kısa süre önce Bloomberg Players Technology Zirvesi’nde bu sektördeki en etkili firmalardan birine içsel bir bakış açısı kazandırdı.

Röportajda, Bloomberg sunucusu Emily Chang aşağıdaki soruları sordu: “Bu fiyat, Bitcoin’in olması gereken fiyat seviyesi mi?” soruna karşılık, Armstrong şöyle yanıt verdi:

“Bu teknoloji bir dizi yükselme ve düzeltmeden geçiyor. Şu an ise Bitcoin fiyatı büyük tırmanışı ile oluşan desenin 4 ya da 5. evresinden geçiyoruz. Ve irrasyonel bir coşku vardı.  Bu coşku sonrası ise yüzde 60 ila 70’ini geri aldı… Bu büyüme aynı zamanda Şirketin (Coinbase) büyümesiyle doğru orantılı olarak gerçekleşti. Başladığımız yıllar olan 2012/2013’e geri dönersek, günde 500 kişi yeni kullanıcı kaydı yapıyorduk. Bir sonraki yükselme ve düzeltme işleminden sonra, kayıt işlemlerinde günde 5000 kişiye kadar çıktık. Ve şimdilerde ise kayıt adedi ortalama 50.000 rakamlarını buluyor. ”

Bu rakamların doğru olduğu kanıtlanırsa, Menlo Park tabanlı platform her hafta 350.000 kullanıcıya ve yılda 18.25 milyona ulaşacak. Bu tek kelime ilse nefes kesici bir başarı olarak görülüyor. Öte yandan Binance da düşüş piyasasına karşılık büyük bir büyüme gösteriyor. CEO Changpeng Zhao, borsadaki kullanıcı tabanının 2018’in başından bu yana iki milyondan on milyona çıktığını iddia ediyor.

Bu ihtiyatlı ve iyimser düşünceye ek olarak, Armstrong kripto para piyasası ile internet merkezli pazarların ilk aşamalarını arasındaki ortak bağlantıların altını çizdi. Yüzyılın başındaki internet patlamasıyla, şirketlerin büyük atılımlar yapması bekleniyordu. Birçoğu, en başarılı firmaların fiyatların yükselmesi olarak belirlendiğini söylese de, Armstrong, Facebook’un Nasdaq’ın internet tarihinin en belirsiz dönemlerinden biri olan% 70’lik yıkımdan sonra kurulduğunu kaydetti.

Coinbase CEO’su bir çok kripto girişiminde Facebook kadar başarılı olabilecek potansiyel olduğuna inanıyor

Coinbase kripto borsası idarecisi, konuyla ilgili söylemlerini arttırarak bu ayı piyasası karşısında bir sonraki “Facebook” olma yönünde potansiyeli olan sayısız kripto girişimine işaret etti. Ayrıca, Armstrong kripto paraların benimsenmesinin şu sıralarda arttığını belirtti:

“İnsanların beklentileri konunun özünden sapmış olabilir. Ancak gerçek dünyadaki adaptasyon ve kripto para kullanımı her yıl oldukça istikrarlı bir şekilde artıyor.”

Eğer kripto para piyasası tam potansiyeline erişirse, Meltem Demirörs gibi uzmanlar bu ilk aşamadaki teknolojilerin dünya çapında yüz milyonlarca tüketici için olmasa bile on milyonlarca insanın hayatını etkileyebileceğini düşünüyor. Bu faktör, daha önce bahsedilenlerle birleştiğinde, Coinbase’in CEO’sunun “kripto şüphesi olmanın giderek zorlaştığına” dair inancının sağlam bir temele dayandığını gösteriyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin