featured
Kripto piyasası bir balonun içinde sıkışmış olan tek yatırım alanı değil

Kripto piyasası çöktü ama FAANG bu yıl daha fazla kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FAANG’ı (Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google) oluşturan şirketler, küresel pazarda bir trilyon doların üzerinde kaybettiler. Tüm zamanların en yüksek seviyelerinden düştüklerini düşünürsek bu bir çöküş. Bu nedenle, FAANG piyasa değeri açısından resmi olarak bu yıl boyunca tüm kripto para birimlerinden daha fazla kaybetti. Kripto piyasası düşüş trendiyle FAANG’ın arkasında kaldı.

Kripto piyasası bir balonun içinde sıkışmış olan tek yatırım alanı değil

Kripto para piyasasına başka şekilde aşina olan herkes, şu anda bazı ciddi sorunlardan geçtiğini çok iyi bilir. Fakat bazılarının bilmediği gibi, kripto dünyası şu anda bir balonun içinde sıkışmış olan tek yatırım alanı değil.

FAANG olarak adlandırılan teknoloji grubunun üyeleri olarak bilinen Google, Amazon ve Facebook gibi teknoloji devleri 2018 yılı boyunca 1 trilyon dolar zarara uğradı. Bu, büyük teknoloji devlerini felakete uğratan bir miktar ve kripto para dünyasının sürdürdüğü zararların bütününü cüceleştirmeyi başarıyor. Piyasa değeri, geçen yılın Ocak ayında 830 milyar dolar iken, birden 700 milyar dolar seviyesine geriledi. Şimdi ise kripto para piyasası 104 milyar dolar seviyende oturuyor.

Netflix belgeselinde Bitcoin ele alındı

Netflix en kötü performansı sergiledi

FAANG’ı oluşturan bu dijital teknoloji firmalarının dışında, Netflix onlardan kötü bir performans sergilediğini kanıtladı. 2018 yılında %34,8 oranında düşüş gösterdi. Facebook, düşüş trendinde Netflix’i izledi ve aynı zaman diliminde %33,7’lik bir düşüş yaşadı.

Bu iki kötü performansın yanı sıra, Apple’ın yaşı da sona eriyor gibi görünüyor. Çünkü yeni iPhone’daki hisselerin getirileri, hisse başına düşen rekor fiyat noktasından %26,8 oranında kayıyor. Bu durum, %14’lük bir düşüşe neden oluyor.  Amazon akranlarına göre nispeten hafif bir şekilde kurtulmayı başarırken,  %19,1 oranında kayda değer bir düşüş yaşadı. Google ise %17’lik bir düşüşle listede yer alıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı 5.000 doların altında: Peki sırada ne var?

“Bitcoin öldü” inancı büyük ölçüde abartıldı

Bu düşüş eğilimine girmeden önce, FAANG endeksinin kompozitleri, uzun bir boğa koşusunun tadını çıkarıyordu, pay değerleri yükselmeye devam ediyor ve sonuç olarak bir dizi endeksi de taşıyordu. Ancak, bu yılın Temmuz ayında kendi performanslarına göre, durma noktasına gelen bir boğa koşusu yaşadılar. İlginç bir gerçek olarak Temmuz, aynı zamanda, Bitcoin (BTC) zirvesini gördüğümüz ve nihayetinde en yüksek çıkma noktasından sadece 8.000 dolardan fazla düştüğümüz zaman noktasındaydı.

Bitcoin ve benzerlerinde gördüğümüz düşüş oranını, “Bitcoin öldü” inancı ile yansıtanların büyük ölçüde abarttıkları görülüyor. Bu sonuç, Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan yeni araştırmalardan kaynaklanıyor. Sonuç olarak verilere göre, FAANG’lar kripto tabanlı balondan çok daha tehlikeli bir baloncuğu içeriyor olabilir.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin