Kripto piyasası bu iki altcoin önderliğinde toparlanabilir!
Kripto piyasası bu iki altcoin önderliğinde toparlanabilir!

Kripto piyasası bu iki altcoin önderliğinde toparlanabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yıla acımasız bir başlangıç ​​yaptıktan sonra, kripto para piyasası Şubat ayına yeşil renkte başladı. Solana ve Terra gibi önde gelen kripto para birimleri son 24 saatte çift haneli kazançlar kaydetti.

Dünden bu yana Bitcoin fiyatı %4 artarken, Ethereum %9,9 arttı. Piyasadaki rahatlama, küresel hisse senedi piyasalarında bir bozgunla birlikte kripto paraların geçen yılın ortasından bu yana en düşük seviyelerine ulaştığı Ocak ayının ardından geldi. Ocak ayının sonunda 86 dolara yakın dip seviyeleri gören Solana, %17,82 artışla 107 dolara yükselirken, geçen ay 43 dolara yakın dip seviyeleri gören Terra, %11 artışla 52 dolardan işlem görüyordu.

Solana ve Terra, yılın başından bu yana sırasıyla %40 ve %43 düşüşte. Bitcoin, bugüne kadar yaklaşık %18 düştü.

Fed endişesi kripto para piyasasını etkiledi

Genel olarak yatırımcılar, Fed’e bağlı endişelerin piyasaları kavramasıyla geçen ay hisse senetleri ve kriptolar gibi riskli varlıklardan kaçtı. ABD Federal Rezerv, enflasyonu frenlemek amacıyla oranları artırmaya ve bilançosunu küçültmeye hazırlanıyor ve bu durum, çeşitli varlık fiyatlarının desteklenmesine yardımcı olan likiditeyi ortadan kaldıracak bir hareket.

Nitekim ABD borsası, Financial Times’ın belirttiği gibi, geçen ay küresel mali krizden bu yana en kötü Ocak ayını yaşadı.

Fed korkuları azalıyor gibi görünüyor

Salı günü müşterilerine verdiği bir notta JPMorgan, piyasayı “aşırı satılmış” olarak gördüğünü söyledi. Bankanın analistleri, “Borsa sadece düzeltmede değil, ayı piyasası bölgesinde” dedi.

Banka Fed hakkında şunları söyledi:

“Fed’in politika hatası veya mevcut döngünün erken sona ermesi konusundaki mevcut korkuya katılmıyoruz. Mevcut döngü, hisse senedi piyasasının kolayca daha iyi performans göstermesine izin vermesi gereken, ortalama nominal GSYİH ve EPS büyümesinin üzerinde bir zeminde gerçekleşiyor.”

Banka haklıysa ve Fed’e bağlı korkular yakında azalırsa, bu kripto para birimi piyasaları için bir arka rüzgar görevi görebilir. Bitcoin uzun zamandır bir değer deposu veya hisse senedi performansına karşı korunma olarak lanse edilse de, kripto para birimleri çoğunlukla hisse senetlerine benzer bir yönde işlem gördü.

JPMorgan’ın müşterileri şimdiden borsaya yeniden girmeye hazırlanıyor ve ankete katılan müşterilerin %78’i önümüzdeki günlerde ve haftalarda hisse senedi risklerini artıracaklarını belirtiyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin