Kripto ticari marka başvuruları 2021 yılını geride bıraktı…

Kripto piyasası bu haftayı nasıl geçirdi? İşte haftanın haberleri ve kripto paraların performansı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Art arda beşinci hafta, Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto para birimleri düşüş gördü. Geniş çapta benimsenme belirtileri ortaya çıkmaya devam ederken bile düştü. Yine de fiyatlar, Blockchain endüstrisinin nasıl ilerlediğinin adil bir göstergesi. Yazı kaleme alındığında Bitcoin ve türevleri haftalık bazda yüzde 8’in üzerinde bir kayıp yazdı.

Bu haftanın en büyük kaybedenlerinden birkaçı, sözde “Ethereum katilleri”, yani akıllı sözleşme özellikli katman-1 blok zincirleri arasındaydı. Polkadot %10 düşüşle 14$’a, Avalanche %6 düşüşle 57$’a, Terra’nın LUNA’sı %10 düşüşle 73$’a ve Solana %11 düşüşle 81 dolarak kadar geriledi.

Haftanın kazanan kripto varlığı

Bir kripto para birimi bu hafta büyüdü. TRON’un yerel TRX tokenı, son yedi gün içinde %35 artışla 0,084 dolardan işlem gördü. Bu dalgalanmayı neyin tetiklediği belli değil, ancak yatırımcılar TRON’un yaklaşmakta olan algoritmik stabilcoini beklentisiyle TRX’e yığıldı.

Haftanın kripto haberleri

Pazartesi günü, Japon video oyunları geliştiricisi Square Enix yaptığı açıklamada Tomb Raider ve Deus Ex dahil olmak üzere birden fazla franchise’ı ve stüdyolarından üçünü Embracer Group’a sattığını duyurdu. Satıştan elde edilen 300 milyon dolar, potansiyel olarak Blockchain tabanlı oyunlar olan yeni projeleri finanse edecek.

Arjantin’de, ülkenin en büyük özel bankası Banco Galicia’nın müşterileri Pazartesi günü , bankanın müşterilerine dört kripto para birimi sunmaya başladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Salı günü “Siber Birimi”nin adını “Kripto Varlıklar ve Siber Birim” olarak değiştirdiğini duyurdu ve ajansın kripto sektörünü izlemeye yardımcı olmak için 20 çalışanı işe alacağını da sözlerine ekledi.

California Valisi Gavin Newsom Çarşamba günü, birden fazla devlet kurumunu kripto para birimlerini incelemeye ve bunları Kaliforniya’nın mevcut sistemine dahil etmenin yollarını önermeye yönlendiren bir yürütme emri imzaladı.

Orta Asya’da Özbekistan sadece güneş enerjisiyle çalışan kripto madenciliğini yasallaştırdı. Ayrıca madencileri artık gelir vergisinden muaf olacakları için kendi güneş paneli sistemlerini kurmaya teşvik etti. Hala ulusal elektrik şebekesine güvenenler, iki katı normal ücret ve yoğun saatlerde ek ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Çarşamba günü, Fransa’nın piyasa düzenleyicisi AMF’nin (SEC’ye benzer) Binance France’ı bir DASP veya “dijital varlık hizmet sağlayıcısı” olarak kaydettiği haberi geldi. Yerel bankacılık düzenleyicisi ACPR kaydı onayladı. Fransa, Binance’in kendi yetki alanında faaliyet göstermesine izin veren ilk büyük AB ülkesidir. Binance, ülkede DASP olarak listelenen ilk büyük borsadır.

Cuma günü, Google Cloud başkan yardımcısı Amit Zavery, CNBC tarafından görüntülenen bir e-postada çalışanlara, Google’ın bulut platformunun Google’ın “Web3 ve kripto ile ilgili teknolojilere” desteğini artırmak için bir ekip oluşturduğunu söyledi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin