featured

Kripto piyasası arada iyi haber duyuyor: Avusturalya’nın ilk ETF’leri başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sürekli ertelenme haberleriyle bültenleri süsleyen Avusturalya ETF’leri piyasaya sessiz sedasız çıktı. Aslında çıkış takvimleri belli olsa da kripto piyasasında yaşanan krizden dolayı çıkışlar beklenen etkiyi gösteremedi.

Avustralya’nın ilk kripto para borsasında işlem gören fonları, küresel kripto piyasaları iki dijital tokenı çöküşüyle hırpalanırken Perşembe günü sessiz bir resepsiyonla karşılaştı.

Menkul kıymetler ve türevler borsası Cboe Australia, Avustralyalı yatırımcılara piyasa değeri ile dünyanın en büyük dijital tokenları Bitcoin ve Ethereum’a doğrudan yatırım imkanı sundu. Bu imkanı ise İlk borsa yatırım fonu olan ETFS 21Shares sağladı.

Ülkenin ilk ETF’leri listelendi

Cboe Australia CEO’su Vic Jokovic, “İlk kripto ETF’lerini Avustralya’da piyasaya sürmek için ETF Securities ile ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. Bunların “daha fazla Avustralyalının portföylerini düzenlenmiş bir şekilde kripto para birimine maruz bırakmasının yolunu açacak çığır açan ürünler” olduğunu da sözlerine ekledi.

İlk çıkış, algoritmik stablecoin UST ve onun ilgili Terra tabanlı varlığı Luna’nın çöküşünün ortasında geldi. AFR, üç yeni ETF’nin her birinin 1 milyon doların altında ilk işlem hacimleri yaşadığını ve altta yatan Bitcoin ve Ether fiyatlarında küresel bir satışın ortasında düşük performans gösteren yükseliş piyasası beklentilerini deneyimlediğini söyledi.

City Index’in kıdemli piyasa analisti Tony Sycamore, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Bu hafta kriptoda genellikle toparlanmaya devam eden güçlü kapitülasyon işaretleri bulunuyor” açıklamasını yaptı. Sycamore,

“İyileşmenin ivme kazandığını varsayarsak, yeni listelenen ETF ürünleri için destek toplamanın yanı sıra daha yaygın bir şekilde benimsenmeye devam edecek.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin