Kripto piyasası, 280 milyar doları sildi: Genel market değeri bakın ne kadar oldu?

Kripto piyasası, 280 milyar doları sildi: Genel market değeri bakın ne kadar oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel kripto para piyasası, artan enflasyon ve faiz oranlarındaki artışlar karşısında sektördeki hava düşüşe devam ettikçe aşağı yönlü bir eğilim yaşamaya devam ediyor.

CoinMarketCap verilerine göre, geçen hafta kripto piyasası 6 Haziran’daki 1.286 trilyon dolardan 13 Haziran’daki 1.005 dolarla bir trilyonun biraz üzerine çıktı. CoinMarketCap verilerine göre sadece bir hafta içinde piyasa değerinden 281 milyar dolar silindi.

Son 24 saatteki kripto para piyasası değeri %8.59 düşerken, kripto para piyasasının önceki yirmi dört saatteki tüm hacmi %27.18’lik bir artışı temsil eden 110.52 milyar dolardı.

Bitcoin fiyat analizi

Şu anda, Bitcoin 25.000 doların altında. Yatırımcıların korktuğu nokta ise 20 bin ile 22 bin dolar seviyesi. Ancak satıcılar Bitcoin’i daha da aşağıya götürmek için hevesli olabilir.. BTC, gün içinde %10 ve önceki hafta boyunca %20,81 düştü. Bu da Bitcoin 18 ayın en düşük seviyesine düştüğü için toplam piyasa değeri 459 milyar dolar oldu.

Sonuç olarak, Bitcoin geçen hafta 31.300 doların üzerinde işlem yapmaktan vazgeçti. Aynı zamanda amiral gemisi dijital varlığın piyasa değerinden neredeyse 130 milyar dolar kaybettiğini gördü.

Küresel durgunluk korkuları

Küresel bir ekonomik yavaşlama korkusu, kripto para piyasası üzerinde baskı oluşturuyor ve bu da yatırımcıları daha riskli işlemlerden kaçınmaya teşvik edebilir.

Son bir buçuk gün boyunca Dogecoin, Cardano ve Solana’nın değeri fazlasıyla değer kaybetti. Yayınlandığı sırada, Ethereum’un fiyatı 1.300 doların altına düştü ve kripto para biriminin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan Kasım 2021’de yaklaşık 4.900 dolardan %75’lik bir düşüşe işaret etti.

Fed faiz artırımı

Önümüzdeki hafta Federal Rezerv’in iki günlük bir toplantısı planlanıyor ve bu toplantıda faiz oranlarının daha da artırılacağı yaygın olarak bekleniyor. Ayrıca Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para birimlerinin 401(k) planlarına dahil edilmesi konusundaki endişelerini dile getirerek karamsar görüşe katkıda bulundu.

Faiz artışına ilişkin ilk tahminler 50 baz puanlık bir artış öngörüyordu; ancak, yakın zamanda yayınlanan tüketici fiyat endeksi verilerinden elde edilen yeni bilgiler, Federal Rezerv’in resesyona giden yolu açabilecek daha agresif adımlar atabileceğine dair endişeler yarattı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin