kripto piyasası 11 milyar dolar arttı
Kripto piyasası 11 milyar dolar arttı.. BTC Temmuz’dan beri en güçlü 24 saatini geçiriyor… İşte son gelişmeler

Kripto piyasası 11 milyar dolar arttı.. BTC Temmuz’dan beri en güçlü 24 saatini geçiriyor… İşte son gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Kasım tarihinde başlayan çöküşün ardından bugün kripto piyasası nihayet nefes almışa benziyor. Büyük sermayeli kripto paralarda önemli büyümeler görülürken, çift haneli kazançlar da görülüyor.

BTC 4.000 dolar üzerindeki yerini sağlamlaştırıyor

Bitcoin (BTC) günlük artışı yaklaşık yüzde 9,3 oranında oldu ve 4.000 dolar üzerindekini yerini sağlamlaştırmaya başladı.Bugün görülen artış bir Reuters incelemesine göre, Temmuz ayından bu yana görülen en güçlü günlük performans olarak takip edildi. Haftalık performansta ise, Bitcoin’in hala negatifte olduğunu görüyoruz. Cointelegraph’ın Bitcoin Fiyat Endeksi’ne göre de aylık kayıplar yüzde 37 civarında bulunuyor.

Bitcoin 24-hour price chart

Ripple tokeni XRP, bugün yaklaşık yüzde 8,3’lük bir artışla devam ediyor. Yazım esnasında ise 38 sent bandında pozitif hareket ettiğini görüyoruz. Bugün, Ethereum’un (ETH) 11,9 milyar dolar piyasa sermayesi ile karşılaştırıldığında, XRP, yaklaşık 15 milyar dolarlık pazar payıyla, kripto para piyasalarının ikinci en büyük kripto para olma konumunu sağlamlaştırmışa benziyor. Ripple’ın haftalık ve aylık grafikleri de sırasıyla yüzde 21 ve 18 kayıplarla negatif bölgede.

Ripple 7-day price chart

Piyasa sermayesine göre üçüncü sırada yer alan kripto Ethereum (ETH), şu an yüzde 10’un üzerinde kazanç ile 118 dolara yakın seyrediyor. Kripto varlığın hafta içindeki düşük seyri 100 dolara yaklaşmasına neden olmuştu. Bugün yaşanan toparlanmaya rağmen haftalık yüzde 23 gibi, aylık ise  yüzde 44’e yakın bir kayıp gözüküyor.

Ethereum weekly price chart

Kripto piyasası 11 Milyar dolar artış gösterdi

CoinMarketCap’te listelenen ilk on coinin tamamı şu an yeşil renkte ve yedinci sıradaki kripto Litecoin (LTC) yüzde  13 artış ile 33 doları görerek en iyi performansa sahip. Büyük altcoinlerden Stellar (XLM) ve Cardano (ADA) da güçlü performans sergileyen coinler arasında kazançlar sırasıyla 11,21 ve yüzde 15,15 büyüme oranlarına sahip.

Yaşadığı hard fork sonrası yara alan Bitcoin Cash (BCH) aylık yüzde 58’lik kayıpla ilerliyor. Gün içinde ise yüzde 4,45 gibi bir artış kaydetti. BCH’den çatallanan Bitcoin SV (BSV) ise şu anda pazardaki en büyük 9. Kripto para konumunda.

Kripto para sıralamasındaki ilk yirmide bulunan kripto paralar da ortalama yüzde 7 ile yüzde 14 arasında bir artış kaydediyor.

Bu haftanın önemli gelişmelerinden bahsedecek olursak; Coinbase Cüzdanına Ethereum Classic (ETC) desteğini eklediğini söyleyebiliriz. Ayrıca tüm kripto paraların toplam piyasa kapitalizasyonu, gün içinde 11 milyar dolar, iç pazarda ise 17 milyar doların üzerinde bir artışla yaklaşık 131,8 milyar dolar oldu. 25 Kasım’da toplam sermaye miktarı  114,6 milyar dolar civarındaydı.

7-day chart of the total market capitalization of all cryptocurrencies

Kripto piyasası kurumsal doping etkisiyle mi yükseliyor?

Kurumsal kripto riskine ilişkin haberlerde, dünyanın ikinci büyük borsası konumundaki Nasdaq ve ABD yatırım şirketi VanEck’in bir dizi “şeffaf, düzenlenmiş ve göze çarpan” dijital varlık ürününü ortaklaşa başlatmak için bir ortaklık duyurduğunu görüyoruz. Haber ile ilgili ilk açıklamaları ise dün Bloomberg’den konuyu bilen iki kişiden aldığı bilgilerden öğrenmiştik.

Nasdaq 2019’un ilk çeyreğinde bir Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmesi yapacağını açıkladı. Dünyanın en büyük borsası New York Borsası (NYSE) Başkanı Jeffrey Sprecher de bu hafta dijital para birimlerinin bir varlık sınıfı olarak kesinlikle hayatta kalması gerektiğine inandığını söylemişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin