Kripto para piyasası 1 milyar doların üzerinde
Kripto para piyasası 1 milyar doların üzerinde

Kripto piyasasında 1 milyar doların üzerinde long pozisyon tasfiyesi gerçekleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası bugün % 5 düşüş kaydetti ve bu da büyük kripto borsalarında 1 milyar doların üzerinde long pozisyonların tasfiye olmasına yol açtı. En büyük kripto paraların çoğu, son birkaç saat içinde % 5’in üzerinde bir kayıp yaşadı.

Sadece birkaç gün önce 2 trilyon doları aşan kripto para piyasası değeri şu anda 1,9 trilyon dolarda. Son geri çekilme, Bitcoin’in 58.000 $ – 60.000 $ aralığından kısa bir süre için 56.000 $ ‘ın altına düştüğünü gördü. Öte yandan Ethereum, yeni bir ATH kaydettikten sonra fiyatının 2.000 doların altına düştüğünü gördü.

Bitcoin, geçmiş konsolidasyon aşamasını kırmak istiyor

Bitcoin fiyatı, Mart ayının üçüncü haftasında 61.683 $ ‘lık yeni bir ATH’ye dokunduktan sonra konsolidasyon aşamasında. En büyük kripto para birimi, yeni yılın başlangıcından bu yana benzer bir fiyat modelini korudu ve yeni yılın başında yeni bir ATH’ye yükseldi ve ardından gelecek aya kadar uzanan keskin bir düzeltme ve konsolidasyon dönemi izledi.

Konsolidasyon süresi her yeni ATH ile uzuyor ve bir sonraki fiyat artışının bir önceki fiyat döngüsüne göre Nisan ayının ikinci yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Bitcoin konsolidasyon aşamasını geçmeyi başarırsa, bir sonraki hedefini 72.000 $ ‘a koyabilir.

Alt sezonun sonraki aşaması başladı

Bitcoin ile birlikte, birçok altcoin de bu boğa sezonunda yeni ATH’ler kaydetti, ancak altcoin dalgalanmasında çeşitli altcoinlerin ETH alternatifleri $ ADA ve $ BNB ile başlayan aşamalarda yükseldiği bir model gözlemlendi. Geçen ayki NFT çılgınlığı, birçok NFT tokeninin ve altcoinin yeni ATH’lere dokunduğunu görürken, şu anda XRP, BTG, LTC ve diğer birkaç token eski altcoinlerin çoğu ilerleme gösterdi.

Bitcoin’in azalan hakimiyeti, yükselen altcoin piyasasında da bir rol oynadı ve bir hafta boyunca arka arkaya yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin