Kripto piyasa görünümü: Bitcoin, 42.000 dolara geri dönüyor, Cardano pazarında volatilite devam ediyor
Kripto piyasa görünümü: Bitcoin, 42.000 dolara geri dönüyor, Cardano pazarında volatilite devam ediyor

Kripto piyasa görünümü: Bitcoin, 42.000 dolara geri dönüyor, Cardano pazarında volatilite devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasalarında bugün  Cardano’nun ADA tokeni son zamanlarda yükselen performans gösterdikten sonra önde gelen büyük kripto paralar arasında en çok kaybeden olurken hakim rengin yine kırmızı olduğu görülüyor.

ADA coin, bugün son 24 saatte %10,6 düşüşle 1,36 dolar seviyesinde dip görüktenden sonra 1,42 dolara doğru hafif bir toparlanma gördü. Katman-2 çözümü Polygon’un MATIC tokeni, ağ, Ethereum’un MATIC tokenlerini yok edecek ve arzın kısılmasını sağlayacak olan ücret yakma mekanizmasını uygulanmaya başlamasına rağmen %6 düştü. Diğer majör kripto paralardan Solana’nın tokeni SOL, Binance tokeni BNB ve Ether, %2’nin üzerinde düşerken, Bitcoin de şu saatlerde ufak çaplı bir sıçrama söz konusu olup 42.000 $ seviyesine yakın hareket ediyor.

ADA Coin’de son yükselişin düzeltmesi görülüyor

ADA coin’in düşüşü, dikkate değer bir fiyat rallisinden sonra sıklıkla görülen bir düzeltmenin tipik özelliği gibi görünüyor.

Kripto para, Cardano blok zincirindeki ilk merkezi olmayan finans (DeFi) borsası olan SundaeSwap’ın yakında piyasaya sürülmesiyle Bitcoin’den daha iyi performans göstererek, 10 Ocak dip seviyesinden yüzde 50 civarında değer kazanımıyla neredeyse 1.64 $’a kadar yükseldi ve yatırımcıların kripto para birimine olan ilgisini artırdı.

ADA’nın son yükseliş momentumunun nedenlerinden bazılarının, popüler tüccar Cobie’nin ADA’yı 1.20’den satın alması hakkında tweet atması ve kazanını Cardano olan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in topluluğa hangi blok zincirinin Ethereum’a uygun bir alternatif olacağını soran Twitter anketi olduğu düşünülüyor.

Cardano için ufukta önemli gelişmerler var

Cardano’nun önümüzdeki haftalarda haberlerde daha çok yer alması muhtemel. ADA balinası CoinDesk’e bir Twitter sohbetinde “Önümüzdeki aylarda Cardano’ya gelecek çeşitli ölçeklendirme girişimlerine dikkat edin” dedi. “Cardano Zinciri şu anda hemen hemen tam kapasitede çalışıyor, blok boyutu muhtemelen ayın sonuna kadar artacak, önümüzdeki ay Babbage hard fork’u görecek ve bu da işleri daha da kolaylaştıracak.”

Bu yaklaşan gelişmeler ADA için pozitif bir ivmeye neden olabilir, ancak Bitcoin pazarında satış dalgasının devam etmesi halinde Cardano dahil pek çok majör kripto paranın bu dalgaya karşı durması pek olası gözükmüyor.

Riskten kaçış Bitcoin’e ağır geliyor

Bitcoin ve geleneksel piyasa riski varlıkları, Federal Rezerv (FED) tarafından daha erken ve daha hızlı faiz artırımı beklentileriyle tahvil getirileri artmaya devam ettikçe baskı altında kalmaya devam ediyor. Özellikle, kısa vadeli faiz oranı ve enflasyon beklentilerini izleyen iki yıllık Hazine getirisi, bugün %1.076 ile 11 ayın yeni zirvesine ulaştı.

Bloomberg Economics’in ABD baş ekonomisti Anna Wong, FED’in Mart toplantısında 50 baz puanlık (bps) faiz artırımına kesin gözüyle bakıldığını söyledi. FED, fon vadeli işlemleri şu anda merkez bankasının Mart ayında faiz oranlarını 25 baz puan artırması için %93’lük bir şans fiyatlıyor.

Sıkı para politikası, genel olarak varlık fiyatları için aşağı yönlüdür. Bazı gözlemciler, Bitcoin için en kötünün geçtiği görüşünde.

Bitcoin’de dip görülmüş olabilir mi?

Bir yatırımcı Çarşamba günü erken saatlerde tweet atarak, “Nasdaq düşerken BTC’nin ayakta kalmasına gerçekten şaşırdım. Geriye dönüp bakıldığında, Bitcoin satışları Nasdaq’ı yönlendirdi ve BTC zaten dibi bulmuş gibi görünüyor, ancak Nasdaq değil.”

Nasdaq endeksi Salı günü %2,6 düşerken, Bitcoin günü yatay kapattı. Fed’in 2022’de tek bir faiz artırımı öngörmekten üç faiz artırımına gitmesiyle, kripto para birimi Kasım ortasından bu yana değerinin yaklaşık %40’ını kaybetti. Grafik platformu TradingView tarafından sağlanan verilere göre, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Aralık ortasından sonra zirveye ulaştı ve o zamandan beri %8’in üzerinde düştü.

Stack Funds’tan Dibb, “Kripto piyasası daha geniş anlamda bir miktar esneklik gösteriyor ve hisse senetlerinin yakın zamanda düşmesine rağmen büyük teklifler olmadığında işlem hacimleri düşük kalıyor.”

Ancak Dibb, boğaların son zamanlarda tutulan 40.000 dolarlık psikolojik desteği savunamaması durumunda daha derin bir düşüş öngörüyor:

“Piyasa 40.000$’ı güçlü bir destek olarak görüyor. Ancak bu alanın altına yakın bir kapanış muhtemelen daha büyük tasfiyelere ve 30’ların ortalarına doğru bir düşüşe yol açacak.”

İleriye bakıldığında, makro faktörlerin yanı sıra piyasa, ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret alt komitesinin Perşembe günü yapılması planlanan kripto para birimlerinin çevresel etkilerine ilişkin incelemesinden de etkilenebilir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin